Diari La Veu del País Valencià
El Festival de Cinema de l’Alfàs ret homenatge a Carmen Machi
El 28 Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi retrà homenatge a l’actriu Carmen Machi i a la directora, guionista i productora Gracia Querejeta amb el lliurament del Faro de Plata. Així ho va anunciar aquest matí el director del Festival, Juan Luis Iborra, després de la signatura del conveni de col·laboració entre la Diputació Provincial d’Alacant i l’Ajuntament de l’Alfàs. El Patronat de Turisme Costa Blanca aportarà 25.000 euros a “un dels esdeveniments culturals més importants de la Comunitat Valenciana”, va declarar el president del Govern Provincial, César Sánchez.
“Per a nosaltres és un orgull poder contribuir en la promoció turística de les coses bones que tenim en la província d’Alacant i, per descomptat, aquest festival ens permet una promoció a nivell nacional i internacional de primer ordre”, va destacar Sánchez. Per la seua banda, l’alcalde de l’Alfàs, Vicente Arques, va subratllar la importància que suposa el Festival de Cinema per al municipi: “sens dubte l’esdeveniment de major promoció turística”.
Carmen Machi ha participat en més d’una trentena de pel·lícules, entre elles Rumbos, de Manuela Moreno; Ocho apellidos vascos i Ocho apellidos catalanes, d’Emilio Martínez Lázaro; Hable con ella, Los abrazos rotos i Los amantes pasajeros, de Pedro Almodóvar; Que se mueran los feos, de Nacho García Velilla, o La puerta abierta, de Marina Seresesky, títol que s’ha inclòs en la nova secció del Festival ‘Dirigeixen les dones’. “Hi haurà una projecció el divendres 8, a les 22:30 hores, que comptarà amb la presentació de Carmen Machi i Marina Seresesky”, va recordar Juan Luis Iborra.
Entre la filmografia de la directora i cineasta espanyola Gracia Querejeta destaquen títols com El último viage de Robert Rylands, Cuando vuelvas a mi lado, Héctor, Siete mesas de billar francés, 15 años y un dia o Felices 140, pel·lícula inclosa també en la nova secció ‘Dirigeixen les dones’.
La gala inaugural del 28 Festival de Cinema comptarà amb la cantant i actriu Lolita com a mestra de cerimònies. Tindrà lloc dissabte que ve 9 de juliol, a les 22:30 hores, en la Casa de Cultura de l’Alfàs del Pi, que commemora enguany el seu 25 aniversari.
El Festival de Cinema se celebrarà del 8 al 17 de juliol. Un total de 17 curtmetratges, dels 820 presentats, competiran en la Secció Oficial. El jurat, format pels actors Manu Baqueiro i Chani Martín, i els directors José Manuel Carrasco i Lidiana Rodríguez, s’encarregarà de lliurar els premis. Aquest és un dels certàmens nacionals de curtmetratges que major quantia en premis destina a la seua secció competitiva. “Són més de 9.000 euros en premis”, va recalcar l’alcalde, Vicente Arques. També s’atorguen guardons al millor actor, actriu, guió, adreça i fotografia. A més, el guanyador del certamen podrà concórrer als Premis Goya, ja que el Festival ha sigut seleccionat per l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya per fer la preselecció de candidats.
El 28 Festival de Cinema de l’Alfàs comptarà amb les següents seccions: ‘Cinema Español’, ‘Versió Original’, ‘Cinema Documental’, ‘Dirigeixen les dones’ -una de les novetats d’enguany-, ‘Cinema Infantil’, ‘Cinema Al costat del Mar’, ‘Curts a Concurs’, ‘Curts Valencians’, ‘Curts Locals’, ‘Curts InOut’ i ‘Curts Cinergía’. Es projectaran una trentena de pel·lícules i, fora de concurs, més de 45 curts, la majoria produïts o dirigits per cineastes de la Comunitat Valenciana i la Marina Baixa.
Una altra de les novetats d’aquesta 28 edició és l’obertura d’una subseu del Festival de Cinema en la localitat d’Altea en la qual es passarà, els dies 12 i 13 de juliol, el cicle de Curts Valencians. Un Festival que compta amb un ampli i variat programa d’activitats paral·leles, entre les quals s’inclouen exposicions, sessions ‘Teta’, vetlades de swing o estrenes de curtmetratges locals.

Comparteix

Icona de pantalla completa