Diari La Veu del País Valencià
Alfàs del Pi – Classe magistral amb el ballarí Igor Yebra
El reconegut ballarí internacional Igor Yebra imparteix des d’avui a l’Alfàs del Pi una sèrie de classes magistrals a les quals assisteixen una vintena de xiquets, xiquetes i joves de tota la província. Són estudiants de ball d’entre 10 i 20 anys que han aprofitat aquesta oportunitat única que els brinda l’Ajuntament de l’Alfàs per a aprendre i perfeccionar la seua tècnica de la mà d’un dels millors ballarins del panorama nacional i internacional. Les classes s’imparteixen fins a divendres que ve 29 de juliol, de 10:30 a 14:00 hores, en la Casa de Cultura. Una activitat que promouen les regidories de Joventut, Cultura i Promoció Institucional de l’Alfàs.

Nascut a Bilbao en 1974, Igor Yebra és el Ballarí Estavella de l’Òpera Nacional de Bordeus. Després de realitzar els seus estudis en l’Escola de Víctor Ullate, entra a formar part del ballet de la Comunitat de Madrid, on roman fins a 1996. Durant aqueix període obté a París el Gran Premi del Concurs d’Eurovisió para Joves Ballarins, el segon premi del Concurs Maya Plisetskaya en Sant Petesburgo i el Premi Dansa i Dansa al millor ballarí a Itàlia. Posteriorment és reconegut amb el Premi Leonide Massine, el Premi ‘Gialino d’Ore’ del Ministeri de la Cultura Italià i el ‘Il·lustre’ de la Ciutat de Bilbao.

El seu repertori inclou el paper principal en un centenar de coreografies pels escenaris més importants de tot el món. Nombrosos coreògrafs han creat papers expressament per a ell. Ha col·laborat com a primer ballarí convidat en reconeguts ballets de prestigi internacional. Al desembre de 2006 és nomenat Ballarí Estavella de l’Opera National de Bordeaux, ja que compagina amb el seu paper de Primer Ballarí Convidat en l’Òpera de Roma. A més, té la seua pròpia Escola de Dansa a Bilbao.

Comparteix

Icona de pantalla completa