Diari La Veu del País Valencià
El ballarí Igor Yebra destaca l’aposta de l’Alfàs del Pi per la cultura
El reconegut ballarí Igor Yebra ha quedat sorprès per la gran aposta que l’Ajuntament de l’Alfàs del Pi realitza pel món de la cultura. “Desconeixia el municipi i la veritat és que el que estan fent aquí està molt bé. Una ciutat amb dotze festivals, amb una casa de la cultura que funciona molt bé, amb gent amb ganes i il·lusió de fer coses noves. Cal ressaltar els ajuntaments que miren per la cultura, perquè amb la crisi són molts els que, al meu parer equivocadament, han tallat en inversió cultural “, ha declarat durant una trobada amb l’alcalde, Vicente Arques, i els edils de Joventut, cultura, Presidència i Esports.

Yebra imparteix des de dilluns passat a la Casa de Cultura alfasina un curs de perfeccionament al qual assisteixen una vintena d’estudiants de ball d’edats compreses entre els 10 i els 20 anys, una iniciativa de les regidories de Joventut, Cultura i Promoció Institucional. “És un grup interessant, en el qual hi ha dos nois. Fa anys això seria impensable “, ha subratllat. El Ballarí Estrella de l’Òpera Nacional de Bordeus té la seva pròpia Escola de Dansa a Bilbao. “Són molts els petits que comencen i quan arriben als dotze abandonen perquè comencen els problemes a l’escola amb la resta de nens”, ha lamentat Yebra, que ha incidit que “són moltes les coses que encara hem de canviar i evolucionar”.

Igor Yebra va començar a ballar amb tretze anys i des de llavors la dansa s’ha convertit en la seva manera de vida. “La dansa significa tot per a mi. M’ha donat tot el que sóc a dia d’avui. No és una professió, és una vocació, una manera de viure i de ser “, ha confessat.

Nascut a Bilbao el 1974, Igor Yebra es va formar a l’Escola de Víctor Ullate. Amb 14 va entrar a formar part del ballet de la Comunitat de Madrid, on va romandre fins a 1996. Durant aquest període va obtenir a París el Gran Premi del Concurs d’Eurovisió per a Joves Ballarins, el segon premi del Concurs Maya Plisetskaya a Sant Petersburg i el Premi Dansa i Dansa al millor ballarí a Itàlia. Posteriorment va ser reconegut amb el Premi Leonide Massine, el Premi ‘Gialino d’Oro’ del Ministeri de la Cultura Italià i el ‘Il·lustre’ de la Ciutat de Bilbao. “Les coses només s’aconsegueixen si algú posa molt de la seva part, amb disciplina, treball, constància i esforç”, ha assenyalat.

El seu repertori inclou el paper principal en un centenar de coreografies pels escenaris més importants de tot el món. Nombrosos coreògrafs han creat papers expressament per a ell. Ha col·laborat com a primer ballarí convidat a reconeguts ballets de prestigi internacional. Al desembre de 2006 és nomenat Ballarí Estrella de l’Òpera National de Bordeaux, ja que compagina amb el seu paper de primer ballarí Convidat a l’Òpera de Roma.

Comparteix

Icona de pantalla completa