Els examinadors de la Junta Qualificadora d’Elx asseguren que el seu compromís amb la llengua és ʺinqüestionableʺ

Han sigut acusats de ʺdineristesʺ després de no examinar els alumnes de Nivell Mitjà com a mesura de protesta pels impagaments
31 gener 2013 01:00h
RedactaVeu / Elx

Els examinadors i examinadores de la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià (JQCV) han eixit al pas de les acusacions que els qualifiquen de ʺdineristesʺ i de desprestigiar la JQCV i el valencià. En canvi, ells han assegurat que el seu compromís amb la llengua és ʺinqüestionableʺ i han volgut deixar-ho clar amb un comunicat on expliquen els motius de la protesta que els portà a deixar sense examen als alumnes de Nivell Mitjà.

La majoria dels examinadors no han cobrat des d’agost de 2011 i els deuen, per tant, les convocatòries de novembre 2011, juny 2012 i ara dues assistències de novembre de 2012. Davant les ʺnostres demandes, expliquen, la resposta del president de la JQCV, Vicent Satorres, no va ser gens aclaridora. Simplement ens digué que no podia assegurar-nos quan es farien efectius els pagaments endarreritsʺ.

Aquesta incertesa va crear un fort malestar entre els examinadors d’Elx qui, amb el suport dels alumnes decidiren no examinar. ʺNo només defensem els nostres interessos com a treballadors, sinó també com a ciutadansʺ, asseguren. I és que segons afirmen al comunicat, els milers de persones que s’examinaren a Elx durant el 2012 o també durant el 2011 van pagar unes taxes, les quals no s’han reinvertit en les proves. ʺEns sembla indignant que eixes taxes, simplement, hagen desaparegutʺ.

Pel que fa a la quantitat impagada, deixen clar que hi ha treballadors als quals els deuen, aproximadament, 276 euros per convocatòria i a Elx, en concret, hi ha examinadors que acumulen un deute de vora 700 euros. Malgrat aquests impagaments, lamenten, la JQCV ʺsí que ha tret fons per pagar l’assistència, el desplaçament i el dinar a examinadors vinguts de Valènciaʺ.

La seua mesura de protesta ja ha tingut conseqüències. Segons expliquen, la venjança i el càstig per als examinadors d’Elx ha estat ʺno cobrar cap assistència, mentre que la resta sí que ha cobrat les proves dels dies 24 de novembre i 3 de desembre de 2012, curiosament, les dates que els examinadors d’Elx no treballarenʺ.

Aquests treballadors han demanat una reunió amb Vicent Satorres, però ʺens ha contestat que ja ens avisaràʺ. En eixa reunió volen tractar una sèrie de millores, com adequar el model d’examen als criteris marcats pel Marc Europeu, fer jornades d’estandardització per unificar criteris d’avaluació de l’àrea d’expressió i interacció oral, obrir un segon termini de matrícula per a la convocatòria de novembre (com s’havia fet fins al 2012) i definir els criteris mínims i necessaris per ser examinador de les proves.

next