L''Estiu Festiu' ompli les nits d'estiu de propostes culturals

5 setembre 2016 01:00h
En un any marcat pel vintè cinquè aniversari de la Casa de Cultura de l'Alfàs del Pi, efemèride aprofitada per l'ajuntament de la localitat per reforçar la seva ja de per si àmplia oferta cultura i de dedicar aquest 2016 a la cultura, el ' Estiu Festiu 'va tornar a ser l'aposta estiuenca per, d'alguna manera, treure les activitats culturals al carrer i, especialment, a la zona litoral de l'Albir, epicentre de la vida social i, per descomptat, també cultura de l 'Alfàs del Pi durant tot l'estiu.

Tot i que la Fira d'Artesania de l'Albir seguirà endavant fins al proper dia 15 d'octubre, la veritat és que les propostes de l'Estiu Festiu es van donar per finalitzades en la nit d'ahir amb el Cinema a la Natural que, patrocinat per Gas Natural, va portar a la platja del Racó de l'Albir el llargmetratge els minions, que va tancar un cap de setmana dedicat als més petits que va arrencar amb l'espectacle Batuclown dissabte.

Mayte García, regidor de cultura de l'Alfàs del Pi, resumia que "l'Estiu Festiu ha tornat a ser un èxit de convocatòria en totes les activitats que s'han proposat en aquests mesos d'estiu. Hem tret la cultura al carrer i, en gairebé tots els casos, de forma completament gratuïta per als espectadors, cosa que considerem fonamental a l'hora de crear aquesta consciència cultural entre els nostres veïns i visitants.
 

En l'Estiu Festiu hem tingut cinema, teatre, música, balls, danses ... i també hem posat en valor el nostre patrimoni històric amb visites teatralitzades a la Vila Romana de l'Albir o hem creat consciència mediambiental amb la caminada al far costat de l'Associació Cuidem El Albir. I en totes aquestes activitats la resposta de la gent ha estat, com sol succeir sempre, espectacular, arribant a esgotar les localitats i creant una atmosfera molt especial en aquells llocs en què més hem incidit amb l'Estiu Festiu, com és la pròpia platja del Racó de l'Albir ".

Així doncs, la valoració de García "no pot ser més positiva. Aquest any està sent molt important per a la regidoria de cultura ja que, amb motiu del 25è aniversari de la Casa de Cultura, hem reforçat moltíssim la programació intentant, alhora que consolidem i seguim endavant amb els nostres festivals i activitats més tradicionals, oferir noves formes de promoció de la cultura per cridar l'atenció d'aquelles persones que encara no ens coneguin prou ".


 
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next