Diari La Veu del País Valencià
Comença el curs a l’Alfàs del Pi
La normalitat ha estat el tret característic del començament del curs escolar 2016/2017 a l’Alfàs del Pi, aquest matí, amb el retorn als aules de 2.068 alumnes d’Educació Infantil, Primària, Secundària, FPB i Batxillerat. “Els classes arrenquen sense incidències destacables, una jornada marcada per la normalitat, en la qual cada alumne ha pogut retrobar-es amb els seus antics companys i conèixer als professors que els acompanyaran al llarg del curs”, ha declarat l’edil d’Educació, Isabel Muñoz.
En el CEIP Santíssim Crist del Bon Encert hi ha matriculats 360 escolars d’Infantil i Primària, en el CEIP Vés-els i Vents, 374 alumnes i en el CEIP Racó de l’Albir, 603 nens i nens. Mentre, en l’IES L’Arabí s’han matriculat prop de 730 joves. Quant a la plantilla de professors, aquest any hi haurà 93 docents en Infantil i Primària i 67 en Secundària, FPB i Batxillerat. “Únicament quedin per cobrir 6 vacants en l’institut, dels quals 3 són de mitja jornada”, ha informat Muñoz.
Els més petits, els 112 alumnes de 3 anys matriculats, s’incorporessin de manera progressiva al llarg dels propers dies a causa del període d’adaptació.
En total, hi ha matriculats als centris públics de l’Alfàs del Pi 1.338 alumnes d’Infantil i Primària i prop de 730 de Secundària, FPB i Batxillerat. “Aquest any el curs arrenca amb una reducció de ràtio d’alumnes per aula en Primària, passant de 30 a 25”, ha destacat.
D’altra banda, la Conselleria d’Educació ha autoritzat als tres col·legis públics de l’Alfàs del Pi a continuar amb el procediment per a l’aprovació de la modificació de la jornada escolar. Dijous que veu 15 de setembre és realitzarà la consulta als famílies en tots els centris. Per canviar la jornada escolar actual és necessitarà almenys el vot favorable del 55 per cent del cens dels famílies, per la qual cosa tots els que estiguin interessats en la jornada contínua hauran de mobilitzar-s’i anar a votar, ja que cada abstenció és considerarà com un vot negatiu. La regidora d’Educació ha recordat que “han de votar tant el pari com la mare” i que “en cas de no poder anar el dia 15, podin emetre prèviament el vot en diferit”.
Amb l’objectiu d’informar als famílies, cada centri realitzarà en els propers dies una sèrie de reunions. Demà divendres 9 de setembre, l’adreça del CEIP Santíssim Crist del Bon Encert ha convocat a parells i mars als 9:00 i els 20:00 hores a l’auditori de la Casa de Cultura. Per la seva banda, el CEIP Vés-els i Vents realitzarà reunions informatives els dies 9, 12, 13 i 14, als 12:00 i als 13:00 hores, en el va salar d’actes del col·legi. Finalment, el CEIP Racó de l’Albir ha organitzat xerrades el dilluns 12, als 19:00 hores, i el dimarts 13, als 13:00 hores, en el va salar d’actes del col·legi.
La consulta als famílies és realitzarà el dijous 15 i els modificacions en la jornada escolar és podran aplicar en el mes d’octubre, tan aviat com comenci la jornada habitual en els col·legis.

Comparteix

Icona de pantalla completa