Diari La Veu del País Valencià
Sanitat i residents organitzen un curs per a familiars i cuidadors de malalts d’Alzheimer
Marisa Cortés i Martine Mertens, edils, respectivament, de sanitat i residents estrangers a l’ajuntament de l’Alfàs del Pi, han inaugurat aquest matí un curs que, impartit per personal de l’Assemblea Local de Creu Roja Espanyola a Benidorm, està dirigit a familiars, cuidadors i voluntaris que treballen o tractin diàriament amb persones malaltes d’Alzheimer. Tal com han explicat les dues edils, aquest curs “abordarà diverses qüestions relacionades amb els aspectes bàsics a tenir en compte per les persones que tracten diàriament amb els malalts i això inclou, evidentment, aspectes relatius a la cura i tractament dels afectats; però també qüestions relatives a l’afecció personal que aquest tracte pot tenir en l’alumne i, per tant, a dotar-lo d’eines per evitar un patiment innecessari davant el contacte directe i diari amb malalts d’Alzheimer que, en molts casos, són familiars o persones estimades “.

Mertens ha explicat que “en aquesta ocasió hem treballat conjuntament amb la regidoria de sanitat per donar resposta a una demanda del nostre col·lectiu de residents, que no era altra que la de comptar amb un curs d’aquest tipus en anglès” i afegia que “bona prova de l’èxit d’aquesta convocatòria ho demostra el fet que hàgim arribat a la xifra de 15 persones inscrites, cosa que s’acosta molt al límit que havíem plantejat per garantir la qualitat de la formació “.

En aquest mateix sentit, Cortés va explicar que “en dates pròximes anunciarem una nova edició del curs que, en aquesta ocasió, ja anirà dirigida a la població en general i, per tant, s’impartirà en castellà”.

Les dues regidores van voler “agrair a Creu Roja la seva col·laboració amb aquesta iniciativa que, com dèiem abans, ens ha permès donar resposta a una demanda dels nostres veïns”. El curs, que ha començat avui i està sent impartit al Centre de Formació Ocupacional de l’Alfàs del Pi, es prolongarà fins a divendres que amb una càrrega lectiva total de deu hores.

Comparteix

Icona de pantalla completa