Diari La Veu del País Valencià
10 milions d’euros en millores i infraestructures a l’Alfàs
L’alcalde de l’Alfàs del Pi, el socialista Vicente Arques, ha repassat aquest matí en un esmorzar informatiu el que han donat de si els últims dotze mesos de govern local explicant que “el 2016 hem destinat més de deu milions d’euros a realitzar obres de millora i en la creació de noves infraestructures al nostre municipi “.

Així, el primer edil va fer repàs d’algunes de les actuacions més significatives “encara que no les úniques” que s’han realitzat a l’Alfàs del Pi durant l’any 2016. Arques es va mostrar molt content “amb una de les actuacions més importants que s’han emprès aquest any, com és la renovació de l’avinguda del País Valencià, la primera fase, que ha inclòs la renovació i millora de la xarxa de clavegueram i d’abastament d’aigua potable, la instal·lació del gas natural, pavimentació o la creació d’una nova rotonda que ja ha mostrat la seva eficàcia a l’hora d’ordenar el trànsit d’aquest vial. Les obres van finalitzar amb l’obertura de la renovada plaça de Jaume i es continuarà el 2017 amb la segona fase d’aquesta important millora per al casc urbà “.

A més, l’alcalde tampoc es va voler oblidar d’una altra “importantíssima zona per a la vida social alfasina com és la de les instal·lacions esportives, on s’ha renovat completament l’Avinguda dels Esports, que connecta ja el nucli urbà amb el Pavelló Pau Gasol”. A més, Arques també va recordar que “als voltants del pavelló s’han realitzat importants actuacions com ha estat ampliació de la plaça i la creació de nous accessos que, al seu torn, s’han harmonitzat amb un altre important èxit com és la creació de la ciclovía entre l’Alfàs i l’Albir a través del Camí la Mar “.

Vicente Arques resumia que “aquestes obres, unides a altres com la millora dels dipòsits d’aigua potable del municipi, la millora de la xarxa de clavegueram en diferents zones de l’Alfàs i l’Albir, la posada en marxa dels ciclosenderos que ens uneixen amb Benidorm pel Parc Natural de la Serra Gelada, l’adequació del llit del Bulevard dels Músics, la regeneració i millora d’accés a les cales i un llarg etcètera, han suposat una inversió superior als deu milions d’euros que els nostres veïns ja poden gaudir “.

Així mateix, Arques va repassar la feina feta pel seu equip de govern en matèria d’ocupació i formació, “a la qual hem destinat més de mig milió d’euros, amb els quals a més de posar en marxa iniciatives com cursos amb compromís de contractació, tallers d’ocupació o contractació social, s’ha inaugurat una instal·lació tan important com és el nou centre de formació Ocupacional de l’Alfàs del Pi, que gràcies a la seva condició de centre homologat pel Servef ens permetrà accedir a noves subvencions destinades a la formació i contractació de persones desocupades “.

Ha estat 2016, en paraules del mateix alcalde, “un any que a l’Alfàs del Pi hem dedicat especialment a la cultura que sempre ha estat i seguirà sent en el futur, una de les nostres principals senyes d’identitat. Els nostres festivals, museus, espais culturals i activitats diverses s’han vist potenciades aquest any en què hem celebrat el 25 aniversari de la posada en funcionament de la nostra Casa de Cultura, que tants anys després segueix sent el centre mateix de la vida social de l ‘Alfàs del Pi “. Un any que, a més, “ha acabat amb la presentació, fa menys d’una setmana, de la primera fase del Museu l’Alfàs amb història que es va a convertir, sens dubte, en un altre referent cultural del municipi com ho és la casa de Cultura “.

Així, Arques ha anunciat que “la intenció d’aquest equip de govern per als propers dotze mesos és la de seguir treballant en la mateixa línia d’inversió i de desenvolupament de polítiques socials i progressistes encaminades a millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i residents “i va avançar que” en 2017 posarem el focus sobre la salut, posicionant l’Alfàs del Pi com allò que ja és des de fa molt temps: un territori saludable que compta amb infraestructures i serveis de primer ordre en aquest sentit i que van molt més enllà de centres d’atenció sanitària, residències per a gent gran o clíniques i hospitals. La salut abasta un catàleg molt més ampli d’aspectes, de vegades intangibles com testifiquen els 30 anys de bandera blava del nostre Racó de l’Albir o la dinamització de la vida social a través de les cada vegada més nombroses associacions i, en altres, amb llocs i serveis com el nou parc d’oci de la Pedrera de la Serra Gelada, el Centre Els Carrabiners, elegit recentment seu del Conservatoire du Littoral (dependent del Ministeri de Medi Ambient de França) a Espanya, el CIPM Els Carrascos, el conegudíssim Camí del Far i, per descomptat, tota la nostra oferta esportiva i cultural que, al cap ia la fi, també repercuteixen en aquest concepte tan ampli de salut “.

Comparteix

Icona de pantalla completa