Diari La Veu del País Valencià
Alfàs participa en una campanya contra la violència
La comunitat educativa de l’Alfàs del Pi s’ha bolcat en la campanya promoguda per les Nacions Unides “Pinta el món de taronja i deixa la teva petjada: posa fi a la violència contra dones i nenes”, una iniciativa que han impulsat al municipi les regidories de Joventut, Educació i Igualtat, en col·laboració amb els centres educatius públics, en la qual han participat més de dos mil alumnes i les alumnes d’Infantil, Primària, ESO i Batxillerat.

El principal objectiu d’aquesta acció era, segons ha destacat l’edil de Joventut i Educació, Isabel Muñoz, “generar consciència sobre la no-violència i potenciar els valors d’igualtat, respecte i tolerància, especialment entre escolars i joves”.

Des del passat 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere, més de dos mil alumnes dels col·legis Santíssim Crist del Bon Encert, Veles e Vents i Racó de l’Albir i del IES L’Arabí han participat en diferents accions encaminades a combatre la violència de gènere i mostrar suport a les dones i nenes que la pateixen. “Cada centre ha creat panells informatius perquè els menors puguin deixar la seva petjada taronja ‘, és a dir, expressar el seu suport positiu a la campanya a través de missatges i dibuixos”, ha explicat Muñoz. A més, els equips docents dels quatre centres educatius han abordat en les seves classes aspectes relacionats amb la igualtat de gènere perquè els estudiants adquireixin consciència i es sensibilitzin sobre aquesta qüestió.

Una pancarta amb el lema “L’Alfàs Jove contra la violència a dones i nenes” llueix a les façanes de cada centre des de finals de novembre i, a més, s’han compost cançons, llegit manifestos, realitzat vídeos… “una gran varietat d’accions en suport a les nenes i dones maltractades, a favor de la igualtat, la tolerància i el respecte a les persones “, ha subratllat l’edil d’igualtat, Genoveva Tent. Es tracta, en definitiva, de lluitar contra els estereotips, promoure la igualtat d’oportunitats i combatre la violència contra les dones.

Des de l’Ajuntament de l’Alfàs del Pi, les edils Isabel Muñoz i Genoveva Tent han volgut agrair la implicació de la comunitat educativa en aquesta campanya de conscienciació i sensibilització. Alumnes i equips docents s’han bolcat en una iniciativa que han qualificat de “vital i necessària”, ja que ha permès “educar en valors de respecte i igualtat des d’edats primerenques”.

Comparteix

Icona de pantalla completa