Diari La Veu del País Valencià
L’Alfàs fomenta l’adopció d’animals de companyia per Nadal
Sota el lema “No compris, adopta” les regidories de Sanitat i Educació de l’Alfàs del Pi, en col·laboració amb la Societat Protectora d’Animals i Plantes de Benidorm i l’Associació de Propietaris de Gossos de l’Alfàs del Pi (APPA) , llancen aquest Nadal una campanya per promoure l’adopció de gossos i gats en lloc de la compra. L’objectiu d’aquesta iniciativa és “conscienciar la ciutadania sobre la tinença responsable d’animals de companyia, ja que no són un regal que si no t’agrada pots bescanviar o oblidar-te d’ell”, ha subratllat l’edil de Sanitat, Marisa Cortés.

El 2015 prop de 110.000 gossos abandonats van ser recollits en els carrers del nostre país, segons dades de l’últim estudi de la Fundació Affinity. En aquest sentit, sobren els motius per adoptar i no comprar. Des de l’ajuntament, la regidora d’Educació, Isabel Muñoz, ha insistit que “l’adquisició d’un animal no prou raonada provoca abandonaments”. D’aquí el llançament d’aquesta campanya ara per Nadal, “un dels períodes de l’any en què es compren més animals”, ha puntualitzat.

Així les coses, es repartiran entre els escolars dels col·legis d’Infantil i Primària del municipi dues mil fullets informatius en què es parla de “responsabilitat” a l’hora d’acollir a una mascota a la família. “S’estima que aquest Nadal més de 250.000 animals de companyia seran regalats a Espanya i, de tots ells, més de 100.000 seran abandonats, la majoria durant el seu primer any de vida”, ha lamentat Vanessa Parella, presidenta d’APPA.

És per això que la campanya incideix en la població escolar, en els nens i nenes que van a demanar cadells com a regal de Nadal. “Adoptar un gos o gat que ho necessita és una idea solidària en totes les èpoques de l’any, sempre que es realitzi amb responsabilitat”, ha recalcat Cortés. Aquest aspecte és especialment important per Nadal, quan els animals constitueixen un regal més.

A més, durant el mes de gener, les regidories de Sanitat i Educació, en col·laboració amb APPA, realitzaran xerrades informatives als tres col·legis públics l’Alfàs ia l’IES L’Arabí. “Els alumnes d’Infantil i Primària aprendrà educació canina i amb l’alumnat d’ESO i Batxillerat es parlarà, a més, de maltractament i abandonament animal, tenint l’oportunitat de visitar la Societat Protectora d’Animals i Plantes de Benidorm i de parlar amb els responsables i voluntaris “, ha explicat l’edil d’Educació. Es tracta, en definitiva, d’accions que fomenten entre la població escolar el respecte pels animals, així com el no a l’abandonament i al maltractament animal.

Comparteix

Icona de pantalla completa