Diari La Veu del País Valencià
Les ciutats valencianes de la Ciència i la Innovació es reuneixen a l’Alfàs del Pi
El Centre Social Platja Albir ha acollit avui una reunió de treball de la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació, un organisme del qual formen part les onze localitats de la Comunitat Valenciana que compten amb el segell ‘Ciutat de la Ciència i la Innovació’ i que es troba actualment en ple procés de constitució. L’objectiu, segons ha apuntat l’alcalde de l’Alfàs del Pi, Vicente Arques, és “crear una entitat, a imatge i semblança de la xarxa Innpulso, que afavoreixi la col·laboració entre els ajuntaments valencians distingits, de manera que puguin compartir recursos i informació “.

Alcoi, Ontinyent, Salines, València, Vila-real, Monfort, Almussafes, Gandia, Torrent, Gata de Gorgos i l’Alfàs del Pi conformen la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació. Aquesta associació es troba en procés de constitució. “En una primera reunió es van acordar els estatuts d’aquesta xarxa valenciana de ciutats innovadores i avui el que hem abordat és la constitució dels òrgans provisionals de govern i la planificació estratègica per a aquest any 2017”, ha apuntat Arques. Així les coses, la presidència de la Xarxa ha recaigut en la localitat d’Alcoi, la secretaria a Salines, la tresoreria a Vila-real i les vocalies a Gata de Gorgos i Alzira.

Aquestes onze localitats s’integren, al seu torn, a la ‘Xarxa Innpulso’, entitat que agrupa els ajuntaments distingits des de 2010 per la Secretaria d’Estat de R + D + I. En total, són 62 els municipis espanyols que llueixen actualment el distintiu de ‘Ciutat de la Ciència i la Innovació’.

Va ser a finals de juliol quan la Secretaria d’Estat de R + D + I va concedir a l’Alfàs del Pi aquesta distinció, un reconeixement a la feina que ha vingut fent aquest ajuntament amb projectes com l’Alfàs Intelligence, l’Estratègia Dusi o l’Agència d’Innovació Urbana.

Entre els avantatges de pertànyer a la ‘Xarxa Innpulso’ es troben el d’aprofitar els projectes col·laboratius entre municipis, la priorització per a la ubicació d’instal·lacions científiques i tecnològiques i la preferència per a la celebració de congressos, seminaris i altres esdeveniments. “Una plataforma estratègica que té com a principal objectiu potenciar la innovació de les ciutats”, ha subratllat el primer edil.

La Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació celebrarà la seva pròxima reunió a Salines.

Comparteix

Icona de pantalla completa