Diari La Veu del País Valencià
Es presenta en l’Alfàs l’associació Sweetie
El Centre Social Platja Albir va acollir anit la presentació de Sweetie, l’Associació per a la defensa de nens, nenes i adolescents, una entitat que es marca com a objectiu principal la protecció de menors davant qualsevol tipus de maltractament, ja sigui físic, psíquic o sexual i, en conseqüència, el desenvolupament de projectes que, en el camp de la prevenció, permetin una major conscienciació ciutadana i ensenyin als petits a defensar-se davant qualsevol tipus d’abús. Així mateix, Sweetie, d’àmbit autonòmic, opera com una associació d’ajuda a menors víctimes de maltractament.
La presentació va ser a càrrec de diferent membres de la junta directiva, entre ells Paqui Gómez, Natalie Rademaker i Justo López. En l’àmbit de la prevenció es marquen com a objectiu el desenvolupament de ‘La Regla de Kiko’ en tots els col·legis de la Comunitat Valenciana. Es tracta d’un projecte elaborat pel Consell d’Europa per protegir als nens contra l’abús sexual que ja s’ha implantat en els col·legis de Benidorm.
‘La Regla de Kiko’ és una guia senzilla per ajudar a pares, mares i educadors a explicar als nens i nenes d’entre 3 i 7 anys on altres persones no poden tractar de tocar-los, com reaccionar i a qui dirigir-se per demanar ajuda. A través de contes molt participatius els menors aprenen que el seu cos els pertany, que existeixen secrets bons i dolents i formes de tocar bones i dolentes. Aquest projecte s’emmarca en la campanya ‘UN de cada CINC’ del Consell d’Europa, llançada per impulsar polítiques de prevenció i de protecció.
Precisament el desenvolupament d’aquest projecte (‘La Regla del Kiko’) ha estat l’element catalitzador que ha suposat el naixement d’aquesta nova associació, amb seu a l’Alfàs del Pi, que fa ara extensiu el seu àmbit d’acció a la defensa de menors que han estat víctimes de qualsevol tipus de maltractament.
Entre les activitats que té previst desenvolupar Sweetie al llarg de 2017 destaca l’organització de tallers de formació per a pares i educadors.
A l’acte de presentació van assistir les edils alfasinas de Benestar Social, Vicenta Baldó; de Presidència, Rocío Guijarro; de Relacions amb Col·lectius, Marisa Cortés, i de Desenvolupament Local, Dolores Albero.

Comparteix

Icona de pantalla completa