Diari La Veu del País Valencià
Medi Ambient llança un nou curs d’agricultura ecològica
La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de l’Alfàs del Pi ha organitzat un nou curs gratuït d’agricultura ecològica davant l’interès demostrat per la ciutadania. Es desenvoluparà durant els dissabtes 25 de març i 1 d’abril i va dirigit a totes les persones que vulguin adquirir els coneixements bàsics per a la posada en marxa d’un hort ecològic.

“Quan vam llançar la primera edició d’aquest curs no ens imaginem que s’omplirien les places tan ràpidament i que es quedaria tanta gent en llista d’espera. Per això hem decidit organitzar, amb la major celeritat, una segona edició “, ha declarat l’edil de Medi Ambient, Rocío Guijarro.

L’agricultura ecològica és aquella que es basa en la utilització òptima dels recursos naturals, sense emprar productes químics sintètics per a abonament o control de plagues ni organismes genèticament modificats per a cultiu, de manera que s’obtenen aliments orgànics alhora que es conserva la fertilitat de la terra i es respecta el medi ambient. Es tracta, en definitiva, d’obtenir aliments saludables, de major qualitat nutritiva, sense la presència de substàncies químiques i obtinguts mitjançant procediments sostenibles.

El contingut del curs, impartit pel tècnic de Medi Ambient Antonio Morcillo, ha de comprendre el disseny de l’hort; les tècniques de preparació del terreny, plantació i sembra de cultius agrícoles; les tècniques de reg i abonament; el control de plagues en agricultura ecològica; l’associacionisme de cultius i les operacions de manteniment de l’hort.

La primera sessió serà teòrica i s’impartirà el dissabte 25 de març, de 9:00 a 13:00 hores, al Centre Social Platja Albir. Les pràctiques es realitzaran el dissabte 1 d’abril a l’hort ecològic del Centre d’Interpretació Paisatgística i Mediambiental (CIPM) Els Carrascos. Les persones que vulguin assistir al curs es poden inscriure enviant un correu electrònic a [email protected].

Comparteix

Icona de pantalla completa