Milers de valencians clamen contra les retallades

I la ‘llei de la puntada en la boca’. La marxa ha sigut secundada per unes deu mil persones
23 novembre 2013 01:00h
EFE / València
 
La marxa, que ha estat secundada per unes deu mil persones segons els organitzadors, ha començat minuts després de les 18 hores des de la plaça de Sant Agustí, amb una pancarta amb el lema: ‘Utilitza la teua força, canviarem les coses’, portada pels secretaris generals de CCOO-PV i UGT-PV, Francisco Molina i Conrado Hernández, al costat d'altres dirigents sindicals i socials.
 
Col·lectius en defensa de la sanitat, l'educació i els serveis públics, afectats per les hipoteques i desnonaments, iaioflautes i plataformes d'ajuda a la dependència, entre altres col·lectius, han participat en aquesta manifestació que ha acabat a la plaça d'Amèrica.
 
A aquesta protesta s'han sumat també un nodrit grup de treballadors de Radiotelevisió Valenciana portant una pancarta amb el lema ‘RTVV no és tanca’.
 
En declaracions als mitjans de comunicació, el secretari d'UGT-PV, Conrado Hernández, ha afirmat que amb aquesta mobilització es pretén parar les polítiques “antisocials” engegades pel Govern de Mariano Rajoy, i que també ha acatat Alberto Fabra en la Generalitat, que han retallat “els drets de les persones que no tenen ocupació, que pateixen desnonaments i que no cobren la dependència”.
 
El dirigent d'UGT ha qualificat “d’escàndol” la pretensió del Govern central de regular el dret de manifestació i vaga: “Hem de parar-los (els peus) perquè no avancen en mesures que van contra els drets de la societat i només deixen precarietat i pobresa. Estan deixant arruïnat a aquest país i no podem consentir-ho”.
 

 
Per la seua banda, el secretari general de CCOO-PV, Francisco Molina, ha assegurat que la mobilització de la societat civil és la “resposta davant les polítiques de retallades i ajustos. Després de cinc anys i mig de reformes estructurals, de retallades en protecció social i en serveis essencials resulta que no bastant”.
 
“El PP té una majoria parlamentària legítima, però la utilitza per a fer polítiques que no ha confirmat en les urnes i governar en un frau de llei permanent”, ha recalcat.
 
Per al líder de CCOO, la pretensió del Govern de regular el dret de vaga i manifestació és un intent “d’acoquinar les famílies que es rebel·len en el carrer contra les polítiques antisocials del PP i reclamen altres polítiques més justes, igualitàries, solidàries i eficients amb la resolució de la crisi”.
 
Davant la decisió de tancar RTVV i rebaixar el nombre de diputats autonòmics, Molina ha demanat al Consell “trellat, seny i sentit comú” i, si persisteixen a modificar l'Estatut d'Autonomia, que “es convoquen eleccions anticipades i que el poble decidisca”.
 
next