Espolien una de les plaques modernistes del Viaducte de Canalejas a Alcoi

S’ha sol·licitat pressupost a un taller local, especialitzat en foneria, per a la realització de rèpliques
31 gener 2013 01:00h
RedactaVeu / Alcoi

Lamentablement, Alcoi ha tornat a patir l’espoli d'un element de valor, una de les plaques modernistes del Viaducte de Canalejas.

Segons s’informa en un part de la Policia Local el darrer 26 de gener de 2013 un ciutadà va comunicar el robatori d’una de les quatre plaques de bronze que hi ha al basament dels fanals situats als extrems del Viaducte de Canalejas, elements que daten de l’any 1907.

Des del Departament de Patrimoni de l’Ajuntament es va requerir al Museu Arqueològic Municipal perquè informara i fera una valoració econòmica de la placa, amb la finalitat que l’Ajuntament d’Alcoi presentara la denúncia pertinent.

La visita d’inspecció es va realitzar el passat dimecres. L’informe explica que han furtat la part frontal de la placa ubicada al basament del fanal situat a l’extrem del carrer Enginyer Cort Merita, així com la peça lateral esquerra de la placa situada davant l’anterior.

L’informe també diu que, en cas de voler encomanar rèpliques de les peces furtades, es pot fer servir com a model les plaques que, a data de hui, es conserven a l’extrem del pont que recau al carrer Gonçal Barrachina.

També s’ha sol·licitat oferta econòmica a un taller local, especialitzat en foneria, perquè pressuposte la realització dels motlles i la fosa de les peces furtades, així com dels treballs de reposició d’aquestes elements artístics.

next