Diari La Veu del País Valencià
El PP no cedeix i liquidarà RTVV el dimecres
EFE / València

El ple de Les Corts Valencianes debatrà la setmana vinent la proposició de llei presentada pel PP per la qual s’autoritzarà el Consell a l’extinció, dissolució i liquidació de l’empresa pública Radiotelevisió Valenciana (RTVV).

La proposició de llei, que es tramitarà pel procediment de lectura única -que impedeix presentar esmenes- disposa l’extinció dels contractes de treball que afecten la totalitat de la plantilla de RTVV.

A més, preveu que en l’acord de dissolució, el Govern valencià nomene una comissió de liquidació composta per tres membres, que duran a terme les accions legals establides, i que assumisca les conseqüències econòmiques resultants del procés de liquidació amb càrrec als Pressupostos de la Generalitat per a 2014.

La norma, que suprimeix la prestació de servei de ràdio i televisió d’àmbit autonòmic de titularitat de la Generalitat, derogarà la llei de l’Estatut de RTVV de 2012, facultarà el Consell a cessar els membres del consell d’administració de RTVV, i entrarà en vigor l’endemà de la seua publicació en el Diari Oficial.

El Govern valencià ha emés el seu criteri favorable a la proposta, ja que per a poder garantir el manteniment de serveis bàsics i “protegir l’interès general” de tots els valencians és necessari que se suprimisca la prestació d’aquests serveis.

El ple començarà el dimecres amb la convalidació o derogació del decret llei de mesures urgents per a garantir el servei públic de RTVV, pel qual el Consell va nomenar el passat 7 de novembre el director general i quatre consellers sense haver d’esperar a la seua ratificació per Les Corts.

A continuació, es votarà la convalidació del decret llei que va concedir un suplement de crèdit de 878,9 milions d’euros als Pressupostos de la Generalitat de 2013 per l’increment del dèficit, i el tercer debat serà el de la proposició de llei per a liquidar RTVV.

Votació de diverses comissions d’investigació

L’ordre del dia del ple inclou la votació de diverses comissions d’investigació demanades per l’oposició, entre aquestes una sobre la gestió política i econòmica en RTVV.

L’oposició també demana investigar el cost de construcció i explotació de l’aeroport de Castelló; els riscos de la fractura hidràulica; les irregularitats denunciades en Fira València i la possible exigència a pares d’alumnes de l’escola concertada de diners per a sufragar el cost de l’ensenyament.

El dijous se celebrarà l’última sessió de control al president de la Generalitat, Alberto Fabra, d’enguany, i finalitzarà el termini perquè els grups presenten esmenes parcials als Pressupostos de la Generalitat per a l’any que ve.

El calendari parlamentari inclou també la reunió el dimarts de la comissió de Coordinació per a debatre els projectes de llei que modifiquen les institucions estatutàries del Consell Jurídic Consultiu (CJC), Comitè Econòmic i Social (CES), Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) i Consell Valencià de Cultura (CVC) per a reduir els seus integrants.

Comparteix

Icona de pantalla completa