Diari La Veu del País Valencià
Certamen de rebosteria creativa Dolça Xixona
Dues alumnes de l’IES Xixona s’alcen amb el primer premi del certamen de rebosteria creativa Dolça Xixona

El concurs, dirigit a estudiants del cicle formatiu de grau mitjà en Panaderia, Rebosteria i Confiteria, i la inauguració del popular Betlemet, han estat la millor avantsala possible de la Fira de Nadal de Xixona, que comença hui.

La sala municipal El Teatret, de Xixona, ha acolli la celebració de la IV edició del concurs de rebosteria creativa Dolça Xixona, un certamen en el qual han participat prop d’una trentena d’alumnes del cicle formatiu de grau mitjà en Panaderia, Rebosteria i Confiteria, procedents de set centres educatius de diferents punts de la Comunitat Valenciana.

El concurs, organitzat per l’Institut d’Educació Secundària de Xixona, amb la col·laboració de l’Ajuntament i el Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida Xixona i Torró d’Alacant, té com a objectiu reconèixer i premiar la creativitat i destresa dels estudiants en l’elaboració de postres els ingredients centrals de les quals siguen el torró i la xocolata.

En aquest sentit, el jurat, presidit per l’alcaldessa de Xixona, Isabel López, i compost per Federico Moncunill, secretari del Consell Regulador, Antonio Crespo, director del CDT Alacant, José Ángel Pérez Álvarez, catedràtic de Tecnologia d’Aliments de la UMH, i Mónica López, representant de Sanchis Mira, l’empresa turronera que ha aportat el torró i la xocolata per a l’elaboració de les postres, ha atorgat un total de quatre premis, tres als treballs amb millor degustació i un a la millor presentació.

El primer premi, valorat en 300 euros en material de pastisseria i confiteria ha recaigut en l’obra ‘Nadal, fira i pomes caramelitzades”, de Sofia i Gloria Brotons, alumnes de l’IES Xixona.
El segon premi, dotat amb 200 euros en material de rebosteria, ha estat per a ‘Bombolla de torró’, de Blanca Vila Port, estudiant del CIPFP Canastell de Sant Vicent del Raspeig.
El tercer premi en aquesta categoria ha recaigut en les postres titulades ‘Records geomètrics’, obra de David García-Pardo i Carolina Gallego, alumnes de l’IES Xixona.

Finalment, el jurat ha concedit el premi a la millor presentació, valorat en 100 euros en utensilis de pastisseria, a l’obra ‘Mini pastís Torró Xixona amb cruixent de xocolata blanca’ de l’equip format per Cristian Vigara Toscà i Matilde Otón Pastor, estudiants del CIPFP Canastell de Sant Vicent del Raspeig.

La directora de l’IES Xixona, Lorena Marquès, ha reconegut que “el nivell dels alumnes participants en aquesta edició, la més nombrosa de les celebrades fins ara, ha estat molt alt, tant a nivell creatiu com a tècnic, la qual cosa és una mostra del bon moment que travessa el món de la rebosteria al nostre país”.

Per la seua banda, l’alcaldessa, Isabel López, ha assenyalat que “concursos com Dolça Xixona ajuden a posar el valor el torró i la xocolata, a més de contribuir a la desestacionalización del seu consum, doncs els joves pastissers demostren cada any les múltiples aplicacions de tots dos ingredients en la cuina”.

A més, aquesta mateixa tarda, ha tingut lloc la inauguració del conegut com Betlemet, un naixement de grandària natural que se situa en el Pont d’Alacant i que s’ha convertit en un dels atractius turístics més cridaners de la localitat pels milers de visitants que la visiten aquests dies. Aquest any el conjunt escultural s’ha vist ampliat amb la incorporació de l’escena de l’anunciació als pastors del naixement del nen Jesús.

Comparteix

Icona de pantalla completa