Diari La Veu del País Valencià
Els treballadors de RTVV proposen reduir la plantilla un 40%
ACN / EFE / València

El comitè d’empresa de Ràdio Televisió Valenciana ha lliurat aquest dilluns a primera hora del matí dos nous informes a la Conselleria de Presidència de la Generalitat Valenciana amb més arguments per evitar el tancament de la ràdio i televisió públiques.

Segons ha informat el comitè d’empresa, es tracta d’una “Proposta econòmica per a la viabilitat de RTVV” i d’un compromís dels treballadors de no presentar demandes col·lectives contra RTVV en cas de no arribar a un acord de viabilitat.

Aquests documents s’afegeixen a l’informe preliminar sobre la realització d’un nou ERO que els treballadors varen aportar dijous i que la Generalitat Valenciana s’ha compromés a donar resposta.

Segons la proposta del Comitè, mantenir RTVV no costarà a la Generalitat “ni un euro més del que tenia pressupostat abans de la sentència de nul·litat” de l’expedient de regulació d’ocupació (ERO).

La proposta planteja redimensionar la plantilla mitjançant jubilacions anticipades, baixes voluntàries incentivades, amortització de llocs de treball i recol·locacions.

Entre les mesures econòmiques que s’ofereixen figuren suspensions temporals de contractes per a tota la plantilla de fins a 45 dies l’any; congelació salarial; renúncia a mecanismes de revisió salarial; supressió de variables (hores extres i plusos) i amortització de llocs de treball.

Amb aquestes mesures, expliquen, la dimensió de la plantilla es reduiria entre un 43 i un 41 per cent, segons els dos escenaris plantejats, amb estalvis en el capítol de personal d’entre els 27 i els 28,25 milions d’euros.

El segon document lliurat compromet el comitè d’empresa i els sis sindicats a no presentar demandes col·lectives contra RTVV en cas que s’aconseguisca un acord de viabilitat per a RTVV.

D’aquesta forma, el comitè vol traslladar a Presidència de la Generalitat que la seua oferta econòmica “està dotada de la major seguretat jurídica que la legislació permet”, han explicat en un comunicat.

El text assenyala que els acords s’emmarquen en els límits del contracte programa i fixa el compromís del comitè perquè els costos laborals per al funcionament de RTVV no comporten “cap despesa addicional” per a la Generalitat en el període 2014-2015.

Aquests documents s’afigen al “Informe preliminar de viabilitat sobre la realització d’un segon ERO a RTVV” que van lliurar dijous passat al vicepresident del Govern valencià, José Ciscar, elaborat pel catedràtic de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat de València Carlos L. Alfonso Mellado

Per als representants dels treballadors de RTVV, “superades les barreres jurídiques i econòmiques”, la decisió ara és “estrictament política”, per la qual cosa entenen que la “via de l’acord” queda oberta per a mantenir el servei públic encarregat a RTVV i garantir la supervivència del sector audiovisual valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa