Diari La Veu del País Valencià
La casa Fuster s’ompli per retre homenatge a Guillem Agulló
RedactaVeu / Sueca

En l’any que es compleix el XXé aniversari de la seua mort, Sueca, el poble de Joan Fuster, també es va unir a la lluita per la memòria de Guillem Agulló i Salvador, el jove de Burjassot militant en moviments independentistes d’esquerres que va morir assassinat l’11 d’abril de 1993 a Montanejos, a mans d’un grup de militants de l’extrema dreta.

El col·lectiu Reconstruint Fuster i l’associació cultural La Xala van ser els organitzadors d’aquest acte que comptà amb la presència de la mateixa família Agulló-Salvador i també amb l’assistència dels familiars del poeta i escriptor Vicent Andrés Estellés.

El matí de diumenge, la casa Fuster quedava plena de gom a gom. Entre els assistents, que es comptaven per centenars, els familiars i els participants en l’acte. Són molts els que van voler col·laborar de manera totalment desinteressada.

Vora una cinquantena de músics, el grup de danses Almogàvers de Sueca, Miquel Gil, els moixeranguers del País Valencià, Pep Gimeno “El Botifarra” i Dani Miquel, entre d’altres, completen l’extens llistat d’artistes i agrupacions que es van adherir a l’homenatge.

L’acte va comptar, a més, amb la participació del professor Jaume Pérez Montaner; amb la de Laia Alonso, que va parlar en representació del col·lectiu Endavant La Ribera i amb la d’Isabel Anyó Andrés, la néta d’Estellés. Tots els parlaments, encoratjadors, van convidar els assistents a no defallir i a perseverar en la lluita per la llibertat, la justícia i la dignitat, en què Agulló i la seua família són tot un exemple.

Les notes de la dolçaina i el repic dels tabals van posar punt i final a l’emotiu acte amb la interpretació de la Muixeranga i el Cant dels Maulets, que els assistents van cantar tots junts.

Comparteix

Icona de pantalla completa