Diari La Veu del País Valencià
Fabra / Compromís exigeix reaccions polítiques del PP
RedactaVeu / Castelló

Les reaccions de Compromís sobre la condemna a Carlos Fabra a quatre anys de presó no s’han fet esperar. El diputat de la coalició per Castelló, Josep Maria Pañella considera que fa l’efecte que al PP “se li amuntegarà la faena a l’hora de cercar signatures perquè els seus condemnats siguen indultats i no vagen a la presó. La condemna de quatre anys de presó per a Carlos Fabra és suficient, en la nostra opinió, i, almenys farà que aquest “ciutadà exemplar” –en paraules de Mariano Rajoy-, tinga un càstig. Esperem que l’altre Fabra, Alberto, prenga nota i expulse de les Corts Valencianes, al més prompte possible, tots aquells que han seguit els procediments de Carlos Fabra i que, amb tota seguretat, seguiran el seu destí marcat per la justícia”.

Segons Pañella, “la indignitat d’una persona que, sent president provincial d’un partit, president d’una diputació i regidor, haja comés uns delictes fiscals pels quals ha sigut condemnat, no és cap exemple, no és cap ciutadà exemplar i hui, dia en el qual la justícia ha actuat, el PP deu una explicació i una disculpa pública a la ciutadania, perquè el PP ha eixit sempre en defensa de Carlos Fabra i el PP ha permés que eixe delinqüent ocupe càrrecs públics des dels quals ha pres decisions que ens han costat molts diners a tots i totes, com per exemple el famós ‘Aeropuerto del Abuelito’ ”.

També, el diputat per Castelló de Compromís ha lamentat que la causa d’on van eixir els diners defraudats “no s’haja investigat més i condemnat, ja que l’origen de l’enriquiment il·lícit prové de les pràctiques fraudulentes i corruptes d’un administrador que ha estat utilitzant el seu càrrec polític per a enriquir-se i enriquir els seus. Creiem que el cas Fabra tenia més profunditat i havia d’haver-se resolt amb una condemna major per un major nombre de delictes, no solament els fiscals”.

Enric Nomdedéu: “El frau fiscal en un càrrec polític resulta immoral i vergonyós”

El portaveu de Compromís per Castelló a l’Ajuntament, Enric Nomdedéu, ha criticat hui “la immoralitat absoluta que representa que un alt càrrec polític, com era el cas de Carlos Fabra, que recaptava impostos de la ciutadania, no pagara els seus propis impostos”.

Enric Nomdedéu ha qualificat de “lamentable i vergonyós que una persona imputada haja continuat en l’exercici de la política i que durant anys haja pogut seguir defraudant hisenda alhora que presidia la Diputació de Castelló. La lentitud de la justícia i la manca d’ètica política s’ajunten per oferir una mostra més de fins a quin punt el PP conté la corrupció al seu ADN”.

El regidor de Compromís per Castelló ha comentat que “ara haurien de parlar totes les persones de l’entorn del PP que, durant anys, van parlar de judicis paral·lels o de presumpció d’innocència, i que justificaven que una persona imputada per temes molt greus continuara presidint la Diputació de Castelló”.

Comparteix

Icona de pantalla completa