El PP s'oposa al recurs contra la tramitació del text per a liquidar RTVV

PSPV, Compromís i EUPV ho consideren una “covardia política”
25 novembre 2013 01:00h

EFE / València.

El PP s'ha oposat hui, en la Junta de Portaveus de les Corts Valencianes, al recurs interposat pel grup socialista contra la tramitació de la proposició de llei per a la dissolució i liquidació de Radiotelevisió Valenciana (RTVV).

El PSPV considera que la proposició de llei no hauria d'haver-se tramitat per no complir els "requisits essencials" fixats en el Reglament de Les Corts, mentre que el PP opina que el recurs manca de "base jurídica" i evidencia la "desmemòria" d'una oposició que "exigeix als altres" el que no fa.

El recurs del PSPV assenyala que la proposició no va acompanyada d'antecedents, com està estipulat, i el seu objectiu és "burlar l'obligació" del Consell de presentar un projecte de llei acompanyat de tots els informes preceptius.

"A més de la covardia política que suposa el fet que un govern no siga capaç de fonamentar ni de defensar les seues pròpies decisions, l'actuació que es pretén portar a efecte constitueix un autèntic frau de llei que contravé" la llei del Consell, argumenta el recurs socialista.

El PSPV assenyala, a més, que no estava justificada la tramitació mitjançant lectura única, a la qual s'ha recorregut per a "esquivar el calat dels debats que mereix una decisió d'aquesta naturalesa, sobre la qual es pretén passar com sobre brases", la qual cosa evidencia la "irresponsabilitat, la lleugeresa i la falta de previsió".

El portaveu socialista, Antonio Torres, ha criticat la "precipitació" a tancar RTVV, per al qual s'ha seguit una via que "ratlla l'autoritarisme", ja que es redueixen tots els tràmits a una proposició de llei i no s'ha dit el que costarà dissoldre RTVV, que probablement serà "molt més" que mantenir-la.

Torres ha avançat que seguiran amb l'oposició a la tramitació d'aquesta iniciativa davant la instància que corresponga, i ha acusat el Consell de "enganyar" els treballadors de RTVV per a "desmobilitzar-los" i que esperen "fins a l'últim moment" un acord que no arribarà.

El portaveu del PP, Jorge Bellver, ha qualificat de "fal·laç i sense cap base jurídica" el recurs socialista, i ha assegurat que els arguments "no són vàlids", ja que en aquesta legislatura s'han tramitat 25 proposicions de llei de l'oposició "i no incloïen antecedents, encara que ara els reclamen".

Bellver ha destacat que el text inclou una exposició de motius, que "serveix d'antecedents necessaris perquè puga pronunciar-se la Cambra", i ha reivindicat "la forma i el fons" del text presentat.

Sobre el procediment de lectura única, ha assegurat que s'ajusta al reglament, ja que "la naturalesa de la proposició no admet cap interpretació", ja que es refereix al cessament del servei, la dissolució i liquidació de RTVV, i "una altra cosa" és l'execució per al cessament efectiu.

El portaveu de Compromís, Enric Morera, ha alertat que, en cas que s'aprove la liquidació de RTVV, el Consell, com a accionista únic de l'empresa, haurà de pagar anticipadament els 991,5 milions d'euros de préstecs subscrits amb una dotzena d'entitats financeres i que estan avalats per la Generalitat.

La portaveu d'Esquerra Unida, Marga Sanz, ha lamentat l'actitud "submissa i servil" del PP de Les Corts, que posa al legislatiu "als peus dels cavalls" de l'executiu i converteix els parlamentaris en "ostatges d'una perversió política".
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next