Diari La Veu del País Valencià
Barberá destina 900.000 euros per a subvencionar les entrades del Bioparc
EFE / València

La regidora socialista Anaïs Menguzzato ha explicat en un comunicat que, segons la fitxa del pressupost municipal inclosa en Projectes Urbans, concretament en el subprograma Oci i Temps Lliure, l’Ajuntament destina 900.000 euros a concedir ajudes a particulars per al foment d’activitats al Bioparc.

Al seu judici, es tracta d’una “subvenció encoberta” i ha recordat que el “tracte de favor” del PP “es remunta als inicis” del parc, quan, en 2001, l’Ajuntament va adjudicar a Rainforest la redacció del projecte, les obres, la gestió i l’explotació del Bioparc, l’aparcament i un parc d’atraccions al Parc de Capçalera.

Ha indicat que, al juliol de 2009, l’equip de govern va portar a la Comissió d’Economia i Hisenda una proposta de promoció del Bioparc per valor de 300.000 euros, i que mig any després, després de gastar solament 2.000 euros, la Junta de Govern Local “va acordar subvencionar” Rainforest amb la quantitat restant.

El PSPV va presentar un recurs de reposició perquè es declarara nul l’acord, en entendre que “vulnerava les clàusules administratives que regeixen la concessió”.

Segons Menguzzato, “la història es repeteix, amb l’agreujant que en aquests moments sí que existeix un pla de subvencions”, per la qual cosa preguntarà a la Delegació responsable de Projectes Urbans “si existeix un informe que justifique la necessitat de concedir aquesta ajuda”.

L’edil socialista ha explicat que a València “hi ha més de 10.000 famílies que no tenen cap tipus d’ingrés”, per la qual cosa ha qualificat de “falta de sensibilitat social inacceptable i vergonyosa” que es concedisquen 900.000 euros per a sufragar visites al zoològic.

Ha explicat que preguntarà quins són els “requisits” pels quals l’Ajuntament “concedeix subvencions saltant-se la mateixa llei que s’ha compromés a complir”, i ha anunciat que presentaran una reclamació al pressupost municipal perquè la subvenció es destine a “les necessitats reals dels valencians”.

Comparteix

Icona de pantalla completa