Diari La Veu del País Valencià
El Patricova: un pla contra inundacions a mig construir
Redactaveu / València

El diputat socialista i portaveu d’Infraestructures, Francesc Signes, ha destacat que la Generalitat “revisa el Pla Antinundacions amb dos anys de retard i a mig construir”. D’aquesta manera, s’ha referit al fet que el Diari Oficial de la Generalitat publica que la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient ha aprovat la revisió del Pla d’Acció Territorial del risc d’Inundació valencià (Patricova), que hauria d’haver-se revisat en 2011.

De la mateixa manera, Signes ha recordat que el Patricova, en el seu conjunt, preveu un total de 151 obres en 92 municipis amb la finalitat de reduir el risc d’inundació. D’aquestes, un total de 85, amb un cost de 270 milions, corresponien a la Generalitat, mentre que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer havia d’encarregar-se de dur a terme altres 20 actuacions per valor de 245 milions. Finalment, 13 obres corresponien a una labor conjunta d’ambdues administracions, mentre que les 33 restants eren a càrrec d’ajuntaments, diputats o mancomunitats. No obstant açò, tal com ha incidit, “la major part de les mateixes segueixen sense executar-se”, al mateix temps que ha destacat que “el nombre més elevat d’obres pendents corresponen a la Generalitat”.

Així, ha assenyalat que de les 85 obres que havia d’executar la Generalitat, la mateixa conselleria va reconéixer fa poc que únicament cinc estaven completament finalitzades, mentre que altres 13 estaven construïdes de forma parcial o es troben en obres.

Obres en el barranc de Benimodo

Per al diputat socialista “aquest retard ha comportat que la Comunitat haja seguit patint inundacions, no únicament en els dos últims anys, sinó en els dotze anys de vigència i revisió, tant per les obres que encara segueixen pendents com pel fet que la Generalitat ha anat aprovant actuacions de creixement urbanístic en zones inundables”. En aquest sentit, ha lamentat que des del Consell s’hagen atorgat aquestes llicències “malgrat les múltiples denúncies que la delegació del Govern li ha anat interposant i a les quals no ha fet cap cas”.

Per la seua banda, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer presenta un millor balanç, ja que ha executat un total de 412,97 milions dels 469,78 que li va adjudicar el Patricova. D’aquesta forma, l’entitat sí ha aconseguit minimitzar el risc d’inundació en llocs com el Barranc del Poyo, el del Carraixet, el Parc Fluvial del Túria, el barranc de Riola o el de Benimodo.

Comparteix

Icona de pantalla completa