Diari La Veu del País Valencià
La Universitat d’Hivern d’Ontinyent abordarà ‘la sostenibilitat com a repte’
RedactaVeu / Ontinytent

El Centre Cultural de Caixa Ontinyent acollia l’acte inaugural de la III Universitat d’Hivern d’Ontinyent, dedicada enguany a analitzar ‘la Sostenibilitat com a repte’. Es tracta d’una iniciativa de la Universitat de València i la Fundació Campus Ontinyent que complementa els graus formatius que s’ofereixen a la ciutat, i que era presentada en un acte inaugural que donà pas a 14 activitats (10 conferències, 2 taules redones i 2 visites guiades) repartides en tres seminaris que abordaran la sostenibilitat des de l’àmbit financer, natural i social.

El president de la Fundació Campus Ontinyent i alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, destacava la importància d’apostar “perquè la formació siga alguna cosa més que les titulacions universitàries, ja que les societats que millor futur tindran són les mes formades, i per això Ontinyent ha de saber aprofitar la presència de la universitat a la ciutat per a retindre i generar talent”. El primer edil posava de relleu que la III Universitat d’Hivern, “arriba amb més activitats, més arrelades al territori si cap i mantenint l’aposta per una visió multidisciplinar”.

En paraules del Vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla, aquestes jornades, que reuniran fins al proper divendres 29 de novembre a experts en economia, educació i territori, “suposen una nova mostra de la voluntat de la Universitat de València d’estar present al territori, dins la seua aposta per transferir coneixement, que és la tercera missió de la universitat, juntament amb investigar i formar”, assenyalava. El professor de la Universitat de València José Cantó, en representació dels coordinadors de la Universitat d’Hivern, destacava per la seua part que el de la sostenibilitat “és un tema transversal, cosa que s’ha tractat de plasmar amb activitats de caràcter polièdric”.

Després de la presentació de la jornada, s’ha donat pas a la xerrada titulada ‘La sostenibilitat: un repte per a la ciutadania’, a càrrec d’Amparo Vilches, del Departament de Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials de la UV, i un posterior debat al qual es plantejava ‘Què podem fer?’.

Aquest dimarts les jornades es reprendran a l’aula 11 de la Facultat de Magisteri amb la conferència ‘Sostenibilitat i inclusió social: projecte d’Hort social El Raboser’ , de Joan Torró, del Departament d’Educació Comparada i Història de l’Educació de la UV, i una posterior visita a l’Hort Social ‘El Raboser’. Ja per la vesprada, al Centre Cultural Caixa Ontinyent, tindrà lloc de 18:00a 19:30 hores la taula redona ‘Contribucions de l’educació a la sostenibilitat’ moderada per José Cantó, i que comptarà com a participants amb els professors Lluis Miquel Segrelles (del CRA ‘’Riu d’Albaida de Guadassèquies); Patricia Folgueras (del CEIP Bonavista d’Ontinyent) i Maribel Prats del CEIP Dr. Espluges, Montaverner). Les activitats de la III Universitat d’Hivern són de caràcter gratuït i obertes a la ciutadania.

Comparteix

Icona de pantalla completa