Diari La Veu del País Valencià
Fabra diu que les senyes d’identitat no es perdran amb el tancament de RTVV
EFE / Europa Press / Madrid

Fabra ha pronunciat aquestes paraules durant la seua intervenció en els desdejunis d’Europa Press, un acte que ha estat presentat pel president del Govern, Mariano Rajoy.

“Sabíem que en la circumstància actual era inassumible mantenir la televisió. Intentàrem que fóra viable. Vam fer un procés de reducció, un nou model, assumible dins de la realitat econòmica de la Comunitat”, ha explicat.

El cap del Consell ha destacat que “no és el lloc ni el temps” per a plantejar “què passarà el dia de demà, si hi haurà una nova televisió, acords amb altres productores o simplement s’utilitzarà la televisió pública espanyola per a la difusió de les nostres notícies i la nostra llengua i cultura”.

Tot i això, ha dit estar “segur” que hi haurà “solucions” perquè el “forat” que deixarà RTVV “es puga ocupar”, i ha posat èmfasi que les senyes d’identitat “que no es perdran en cap cas”.

No obstant açò, ha continuat Fabra, “una sentència de nul·litat del procés” va fer que no es poguera tornar a la situació anterior.

“Aquells que deien no l’ERO o que estaven defensant que no es podia fer un nou model de televisió, ara i de forma desvirtuada fan plantejaments semblats als quals nosaltres vam fer”, ha lamentat Alberto Fabra.

Ha apuntat que “van posar un tot al tot o res” i ha afegit que actualment l’administració “està per a defensar els interessos de tots els ciutadans, garantir els serveis i fer viable que l’estat del benestar és l’esperança de tota la societat”.

En aquest sentit, Fabra ha apostat per seguir treballant perquè “la nova administració del segle XXI siga més eficient”. El president valencià ha considerat que “tothom ha de fer un exercici de reflexió”.

Preguntat si es poden guanyar unes eleccions sense televisió, Fabra ha respost que “per descomptat” i que fins i tot es poden perdre.

Comparteix

Icona de pantalla completa