Diari La Veu del País Valencià
ACPV, Escola Valenciana i 156 entitats demanen a Fabra que no tanque RTVV

RedactaVeu / València.

Acció Cultural del País Valencià, Ca Revolta i Escola Valenciana han presentat aquest matí per registre d’entrada una carta adreçada al president Fabra en la que afirmen que l’anunci de tancament de RTVV “ha causat una profunda preocupació en l’absoluta majoria de la societat valenciana: com és possible que el Govern valencià que presidiu deixe als valencians sense televisió i ràdio pròpies? És que els valencians som una autonomia de segona?”.

La carta, que descarta l’economia com a raó real de la decisió de tancament -“ja que el mateix Comité d’Empresa de RTVV us ha oferit una proposta econòmica per a fer viable” l’ens-, valora la televisió i ràdio públiques “com a instrument d’articulació col·lectiva dels valencians, de promoció de l’ús social i prestigi de la nostra llengua, d’oferta informativa i d’oci, i de suport a la indústria àudiovisual valenciana” i, en aquest sentit, demana al president “que accepteu la proposta de diàleg que els treballadors de l’ens us han ofert”.

Amb la carta, els representants de les tres associacions han lliurat un Manifest “RTVV és la teua” signat per (de moment) 156 entitats que consideren l’amenaça de tancament de RTVV un “atac contra el poble valencià”, i que demanen “que es mantinga emetent per poder gaudir d’una ràdio i televisió públiques, en valencià, plurals i de qualitat”.

El manifest és consultable a http://rtvveslateua.blogspot.com/ i continua obert a l’adhesió d’entitats, sindicats i partits.

Comparteix

Icona de pantalla completa