Diari La Veu del País Valencià
El Consell déu 81.000 euros a l’Associació ‘Patim’ de Castelló

RedactaVeu / Castelló.

El diputat d’EUPV, Ignacio Blanco, ha reclamat el pagament del deute que el Consell manté amb l’associació ‘Patim’ de Castelló a la Comissió de Política Social, Ocupació i Polítiques Socials. Segons fonts de la mateixa associació arriba als 159208 euros entre la Conselleria d’Ocupació i la de Sanitat. En concret, 78180 euros pels programes i tallers formatius realitzats, mentre que els impagaments de la Conselleria de Sanitat apleguen a 81.000 euros.

Per la seua part, el Consell ha reconegut el deute actual amb aquesta entitat sense ànim de lucre, però ha rebaixat als 67000 euros les subvencions pendents des del Servef (dos expedients, un de 31485 i l’altre de 36200 euros).

“Hem aconseguit que el Consell es comprometa en comissió a pagar com a mínim un dels dos expedients que té pendents la Conselleria d’Ocupació abans de cap d’any”, assegura Blanco, “encara així ens mantindrem vigilants i exigirem el pagament per part del govern valencià del deute en els terminis anunciats. No ens refiem de la paraula del PP, ja van donar un termini de pagament al juliol de 2012 que no van tenir cap empatx en no complir”.

Blanco ha recordat que per aquesta tipologia d’associacions sempre ofegades econòmicament, és molt important comptar amb un termini clar i precís, que permeta saber si podran mantenir els programes i continuar pagant els salaris als treballadors i treballadores.

“La morositat del Consell està condicionant molt fortament la lluita contra les addiccions i la integració social dels drogodependents. ‘Patim’ ofereix serveis als més necessitats que per llei pertocaria portar endavant a les administracions públiques, l’actuació del Govern Valencià és vergonyosa”, assegura.

El parlamentari d’esquerres ha afirmat que el Consell ha deixat abandonades a ‘Patim’ i altres associacions sense ànim de lucre que presten serveis en matèria de benestar social. “No són cap prioritat per al Partit Popular, les polítiques socials són un destorb per a un govern que prefereix gastar els impostos dels valencians i valencianes en aeroports sense avions”.

Comparteix

Icona de pantalla completa