Diari La Veu del País Valencià
El PP soterra la RTVV i part de l’autogovern (VÍDEO)

RedactaVeu / València.

Després de la televisió grega, ha caigut la segon televisió pública a Europa: RTVV. Aquest matí, el Palau de Benicarló ha sigut l’escenari, després d’un intens debat i amb gran desplegament policial, de la mort de RTVV “gràcies” a la majoria absoluta que té el Partit Popular, inclosos els imputats.

Aquesta decisió suposarà l’únic tancament a tot Europa, d’una televisió que té àmbit de difusió amb llengua pròpia. El PP s’ha carregat 24 anys d’història i una bona part del futur de la llengua i les senyes d’identitat del poble valencià.

La proposició de llei, formada per tres articles i diverses disposicions, estableix que, com a conseqüència de la supressió del servei i el corresponent cessament de les emissions, es produirà l’extinció dels contractes de la totalitat de la plantilla de RTVV. A migdia es donava el primer pas per a la liquidació amb la primera votació.

Resultat de la primera votació: 50 vots a favor de la liquidació de RTVV i 41 en contra.

Ignacio Blanco

El PP ha tornat a argumentar el “fantasma” de televisió o escoles, hospitals i serveis públics, després que ells durant 20 anys hagen balafiat 1.200 milions d’euros.

Conseqüències: Més de 1.600 llocs de treball directes a l’atur, més uns 5.000 llocs de treball indirectes relacionats amb el sector audiovisual valencià.

Per al Comité d’Empresa de RTVV, el tancament “és una agressió al poble valencià perquè el priven de la ràdio i la televisió de la llengua pròpia d’aquest poble i d’un dels principals instruments de vertebració i cohesió territorial”.

Enric Morera

“Estem davant un colp gravíssim a la cultura dels valencians, a qui volen llevar els senyals d’identitat i convertir-los novament en ciutadans de segona”, afegeix la representació dels treballadors.

Josep Moreno

De totes formes, queda camí. Els treballadors, partits, tribunals i la societat civil encara poden aturar aquesta cacicada del Partit Popular valencià.

Per a ells, primer és el partit, després el partit i finalment les persones.

>

El PP aprova el tancament de RTVV al Ple entre crits de «No teniu vergonya»

Canyot

Comparteix

Icona de pantalla completa