Diari La Veu del País Valencià
RTVV / PSPV: “El tancament és l’inici de la liquidació del País Valencià”
RedactaVeu / València

La presidenta del Grup Parlamentari socialista, Ana Barceló, ha llançat hui en Les Corts al president de la Generalitat, Alberto Fabra, la pregunta de si “el tancament de RTVV és l’inici d’un pla de liquidació del País Valencià” al mateix temps que ha insistit que “hui quedarà enterrat sota el govern del PP un servei públic l’objectiu del qual era fomentar la cohesió social”, cosa que “el poble valencià no oblidarà”, ha remarcat.

En aquests termes s’ha pronunciat la diputada socialista durant el debat per a la validació del Decret-Llei 5/2013, de mesures urgents per a garantir la prestació de servei públic de RTVV en el qual ha subratllat que el Consell “usurpa” el paper de les Corts Valencianes utilitzant el ‘decretazo’ que, segons ha indicat, des que Fabra és president hi ha recorregut en 15 ocasions. “És un concepte de la democràcia que ens empobreix a tots, els sobren Les Corts”, ha puntualitzat.

D’altra banda, ha rebatut els arguments del Consell per a recórrer al decret llei. En aquest sentit, ha explicat que els socialistes han interposat un recurs d’inconstitucionalitat perquè “no estem davant una situació ni extraordinària ni urgent” al mateix temps que denuncien que es produeix “una invasió de les competències d’aquestes Corts”, ha insistit.

Per tots aquests motius ha incidit en el “nyap” que ha suposat la gestió d’aquesta crisi motivada, després de la dimissió dels consellers del PP i de la directora general de RTVV, segons ha destacat, perquè “es van espantar quan van veure que es complia el contracte-programa, la pluralitat, l’equanimitat, i la precisió en la realitat dels fets” a RTVV. D’aquesta manera, ha precisat que “el que amb el PP estava en perill es va recuperar. Els va entrar por perquè tenen por a la democràcia, al debat, a la pluralitat”.

Dia trist per als treballadors de l’ens i de tot el sector

Finalment, ha lamentat que “hui és un dia trist per al País Valencià, per a l’educació, la cultura, la nostra llengua, els nostres senyals d’identitat” però, ha subratllat “encara ho és molt més per a les famílies que se’n van a l’atur, per a actors i actrius, professionals, maquilladores, productores, empreses i municipis del món rural”.

El portaveu socialista en la Comissió de Control de RTVV, Josep Moreno, ha assegurat que el tancament de RTVV és “una derrota històrica com a societat i com a poble” per al País Valencià al mateix temps que ha remarcat que no es tracta que un grup polític o un partit perda una votació en el Parlament valencià sinó que “es perd un dret”, el de tenir accés a una informació veraç, necessària per a exercir la condició plena de ciutadania.

A més, ha assegurat que “cap hospital, escola o beca perillava per tenir una televisió pública”, en referència a l’argument que va esgrimir el cap del Consel, Alberto Fabra, per a procedir al tancament de RTVV. Sobre aquest tema, ha indicat que si “perillen és per l’acreditada compulsió dels governs del PP per a saquejar els diners de tots els valencians”.

Per tot açò, finalment, ha convocat tota la societat valenciana perquè, segons ha incidit, “hui es produirà el primer dels drets que perdrem” si el PP segueix governant aquesta comunitat al mateix temps que ha remarcat que “sense televisió pública no hi ha democràcia, ni País Valencià ni Comunitat Valenciana ni Regne de València”.

Comparteix

Icona de pantalla completa