Diari La Veu del País Valencià
Els treballadors de RTVV exigeixen la dimissió de Fabra
Europa Press / València

Amb crits com ‘RTVV no es tanca’, ‘volem dimissions’, ‘lladres’ i ‘A guanyar diners, on estan, on estan?’, empleats de l’ens han protestat per la decisió que dóna llum verda a l’extinció de l’empresa, acompanyats pels diputats dels grups de l’oposició, PSPV, Compromís i EUPV, qui han votat en contra d’eixa proposició de llei i han escenificat el seu rebuig en l’hemicicle girant-se d’esquenes en els seus escons i aplaudint el president i la vicepresidenta del comitè d’empresa, Vicent Mifsud i Salut Alcover, mentre increpaven els diputats del PP al crit de ‘No teniu vergonya’.

Davant l’entrada principal de les Corts Valencianes s’han viscut emotives abraçades de treballadors, entre llàgrimes i crits de ràbia i indignació pel tancament de RTVV.

En declaracions als periodistes, Salut Alcover, ha indicat que “és un dia tristíssim per a tots els valencians, un dels més tristos” que recorda haver viscut “com a valenciana”, ja que “s’acaba amb una empresa que té prop de 25 anys i que és un pilar de la llengua, de la cultura i de l’autogovern dels valencians”.

Alcover acusa del tancament “un govern corrupte”, que espera que “tinga les hores comptades al capdavant del Govern valencià”. “S’ha acabat, espere que els valencians no obliden mai aquest dia, com jo que no ho oblidaré mai, i que açò s’acabe perquè evidentment cal canviar de govern”, ha sentenciat.

La vicepresidenta del comitè ha garantit que, a partir d’ara, “els representants dels treballadors, com sempre, lluitaran pels llocs de treball”, abans pels 952 afectats per l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) declarat nul pel TSJ valencià i ara per 1.600 treballadors que perdran la seua ocupació després de la liquidació.

Als tribunals

“Iniciarem les accions judicials que en el seu moment corresponguen, que en aquests moments no podem avançar, però lluitarem per tots els llocs de treball”, ha recalcat Alcover, qui etziba els responsables del tancament de RTVV que els veuran “als tribunals” i “hauran de respondre, per la via que siga, del dany que estan fent”.

Entre els treballadors, la històrica presentadora Amàlia Garrigós ha indicat a Europa Press que viu aquests moments “amb indignació i amb tristesa perquè es mor una cosa que és dels valencians, que es va aprovar per consens de totes les forces polítiques en 1984 i que mor solament amb el poder del PP, que està actuant d’una manera absolutament dictatorial”.

“És un avís per a navegants”

“Ens buiden de contingut als valencians, ens lleven l’element vertebrador més important que tenim”, ha subratllat Garrigós, qui alerta que “volen acabar amb l’administració pública i RTVV és un avís per a navegants per a altres ràdios, per a altres televisions públiques i també per als hospitals i els col·legis públics”.

Al seu judici, “el PP ha fet un pas molt greu, que li passarà factura, i que a més ha sigut decidit per un president que no ha sigut triat pels valencians”.

“A partir d’ara comença una lluita molt seriosa, tornem a la transició política”, ha sentenciat.

De cara al futur, indica que “encara no se sap cap a on caminar fins que no es veja on acaba el saqueig que està duent a terme el Partit Popular valencià”, punt en el qual valora que l’oposició “s’ha deixat la pell en Les Corts defensant la ràdio i la televisió públiques i que s’han compromés a recuperar-les com quelcom que forma part de l’ADN dels valencians, de la democràcia i del sistema autonòmic”.

Garrigós ha indicat que, com a treballadors, afronten la “obligació” de “plantejar un model viable, que siga plural, potent, sostenible i de qualitat perquè ara ja no hi ha marxa arrere, hem d’oferir el que els ciutadans ens estan exigint”. “Acabem de començar la lluita i tenim un any i mig per davant”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa