Diari La Veu del País Valencià
Anticorrupció recorre la condemna de 4 anys a Carlos Fabra
Europa Press / Castelló / Madrid

Fiscalia, que havia reclamat en el judici 13 anys de presó per a Carlos Fabra, després d’estudiar la sentència, ha decidit que presentarà un recurs de cassació per infracció de llei, recollida en els articles 849.1 i 852 de la Llei d’Enjudiciament Criminal, aquest últim en relació amb l’article 24 de la Constitució.

L’Audiència Provincial de Castelló va condemnar Fabra a quatre anys de presó per quatre delictes contra la Hisenda Pública, a una multa de 693.074,33 euros i a indemnitzar Hisenda amb la mateixa quantitat pel total de la quantia defraudada durant els exercicis 1999, 2000, 2002 i 2003 més interessos legals, amb l’aplicació de l’atenuant de dilacions indegudes.

No obstant açò, el va absoldre dels delictes de suborn i tràfic d’influències dels quals era acusat en el conegut ‘cas Naranjax’, en considerar que no quedava acreditat en aquests últims casos que rebera diners, encara que sí va estimar la seua conducta “sospitosa” però sense aconseguir “la certesa que requereix el pronunciament penal condemnatori”.

L’article 849.1, citat per Fiscalia, contempla que s’entén que ha sigut infringida la llei quan “s’infringeix un precepte penal de caràcter substantiu o una altra norma jurídica del mateix caràcter que haja de ser observada en l’aplicació de llei penal”.

Per la seua banda, l’article 852 de la Llei d’Enjudiciament Criminal estableix que totes les persones tenen dret a obtenir la tutela efectiva dels jutges i tribunals en l’exercici dels seus drets i interessos legítims sense que, en cap cas, puga produir-se indefensió.

La Fiscalia Anticorrupció demanava fins a 13 anys de presó per a Fabra per un delicte continuat de tràfic d’influències, un delicte continuat de suborn i quatre delictes contra la Hisenda Pública. També li requeria una multa d’1,98 milions d’euros.

El PP no parla dels càrrecs que manté Carlos Fabra perquè ja no és militant

El portaveu del grup popular al Congrés, Alfonso Alonso, s’ha emparat aquest dimecres que l’expresident de la Diputació de Castelló Carlos Fabra ja no milita en el PP per a evitar valorar el fet que conserve càrrecs a la Cambra de Comerç i el Port de Castelló després d’haver estat condemnat a quatre anys de presó per frau fiscal.

Als passadissos de la Cambra Baixa, han preguntat a Alonso si considera ètic que Fabra, després d’haver estat condemnat per un tribunal per un delicte d’aquest tipus, puga continuar com a secretari general d’una Cambra de Comerç o amb un càrrec al port castellonenc.

“El senyor Fabra ja no és del PP perquè és va donar de baixa dilluns. Ja no és membre del partit, jo no sóc el seu portaveu i no sé quines són les seues activitats”, ha tancat Alonso.

Comparteix

Icona de pantalla completa