Diari La Veu del País Valencià
RTVV pot tancar ja i els treballadors s’atrinxeren

RedactaVeu / València.

Amb la publicació urgent al DOCV del dia 27 de novembre de la llei de tancament de la RTVV, aprovada per la majoria absoluta del PP ahir en les Corts Valencianes, es pot fer efectiva l’apagada d’emissions de la ràdio i la televisió valencianes NOU, a partir de les 12h. de la nit de hui, és a dir, a partir de la seua entrada en vigor tal i com determina la seua disposició final única: aquesta llei entrarà en vigor l’endemà que es publique en el DOCV.

El Consell també podrà, a partir de dijous, dissoldre i extingir l’empresa RTVV SAU i nomenar una comissió liquidadora que estarà composta per tres membres que duran a terme les actuacions establides.

Com deia l’oposició política dels grups del PSPV, EUPV i Compromís, hui la majoria del PP ha liquidat un servei públic, essencial per a l’ús, la promoció i normalització lingüística del valencià, que amb la publicació hui en el DOCV de l’esmentada llei, el Govern valencià pot ordenar el seu tancament i cessió d’emissions a partir de les 12 h. de la nit.

L’executiu que presideix Alberto Fabra ha d’aprovar un expedient d’extinció d’ocupació de tota la plantilla, uns 1.660 treballadors, cessar els membres del Consell d’administració de RTVV i derogar la Llei de l’Estatut de RTVV.

El treballadors amb por a que es talle l’emissió

El tancament de les emissions es podria produir al final d’aquest procés o mentre dure el mateix.

Els treballadors estan en assemblea permanent vigilant l’emissió en el centre de programes de Burjassot.

El president del Comíté d’Empresa, Vicent Mifsud, ha dit: “Tal com estan actuant ens temem que en qualsevol moment puguen tancar les emissions”, ha manifestat en referència a les “actituds poc democràtiques, precipitades i de menyspreu al debat que ha adoptat el Govern i el PP”.

Mifsud ha assegurat que intentaran mantenir les emissions tant com puguen i que romandran en el Centre de Producció de Programes de Burjassot “més enllà de les dotze” de la nit.

Comparteix

Icona de pantalla completa