Diari La Veu del País Valencià
Conveni per al desenvolupament del Pla d’Arbratge
L’Ajuntament d’Alzira i Grefusa signen un conveni per al desenvolupament del Pla d’Arbratge
L’Ajuntament d’Alzira té com un dels seus objectius contribuir a frenar el canvi climàtic, havent-se adherit al Pacte d’Alcaldes; i també incrementar el nombre d’arbres en les zones verdes, espais públics i zones de valor mediambiental, que actuen com a pulmó verd i contribuïxen a millorar la qualitat ambiental de la ciutat i, a més, protegir els arbres d’interés local o susceptibles de ser-ho, que puguen ser referent de la ciutat d’Alzira, tot això dins d’un Pla d’Arbratge d’Alzira.
Este projecte, impulsat per la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alzira i per la companyia Grefusa, afavorirà l’increment de zones verdes i la conversió en zona de vianants de diversos carrers, amb la consegüent limitació del trànsit i la reducció de la contaminació, la qual cosa redundarà en una major qualitat de vida dels alzirenys.
En els últims anys els estudis realitzats i les recomanacions de les organitzacions internacionals inviten a millorar les ciutats reduint la presència de vehicles particulars als carrers i la seua circulació, fomentant l’ús del transport públic i establint uns ràtios de zones verdes i arbratge per habitant.
L’Ajuntament d’Alzira, acollint-se a estes mesures, considera necessari implicar en el desenvolupament del Pla d’Arbratge als diferents sectors socials i econòmics que vertebren esta ciutat. Punt important d’este plantejament són les empreses d’Alzira, que formen part del paisatge econòmic, i la responsabilitat social de les quals es considera que també pot generar patrimoni mediambiental per a la ciutadania, tant en el sentit de conservació de l’arbratge monumental com d’augment del nombre d’exemplars existents.
Per iniciar esta línia de col·laboració, s’ha pensat en una de les empreses de referència d’Alzira com és Grefusa. Hem d’agrair que la seua resposta ha sigut ràpidament favorable a este planejament donat que dins dels seus objectius està el de contribuir a la millora del medi ambient, per la qual cosa Grefusa vol donar suport al Pla d’Arbratge de l’Ajuntament d’Alzira.
L’objecte del conveni, signat per l’alcalde, Diego Gómez, i per Bernardo Gregori, és la contribució per part de Grefusa al finançament de la compra d’arbres, la reforestació i la col·laboració en el manteniment d’arbratge en el terme municipal d’Alzira per a la protecció i millora del medi ambient i l’augment de la qualitat de vida. El termini de vigència del conveni és de quatre anys i l’aportació de Grefusa serà de 7.500 € a l’any.
L’Ajuntament d’Alzira espera que en breu s’incorporen més empreses a esta línia de col·laboració, que redundaria en la protecció del patrimoni mediambiental i en la millora de la qualitat de vida i imatge d’Alzira.

Comparteix

Icona de pantalla completa