Diari La Veu del País Valencià
Alzira forma part de la plataforma Smart City
Alzira forma part de la plataforma Smart City impulsada per la Diputació de València

La Diputació de València està realitzant una sèrie de proves pilot per tal de posar en funcionament, amb la col·laboració de tots els Ajuntaments de la província que hi vullguen adherir-se, una plataforma intel·ligent (Smart City), per tal de possibilitar la millora de molts servies que es presten des de l’Administració, tals com l’enllumenat elèctric, la retirada de residus de la via pública, el reg dels parcs i jardins, etc.

Alzira és una de les ciutats pioneres en la implantació d’este tipus de mesures, i és per este motiu que ha sigut una de les ciutats presents en la reunió amb el diputat de Modernització, Ivan Martí.

Tant ell com els responsables de l’empresa encarregada de realitzar un estudi, per tal de donar forma a la plataforma, han exposat els avantatges que pot tindre per a un Ajuntament tindre accés a un servei d’estes característiques.

En representació de l’Ajuntament d’Alzira ha assistit el regidor de Gestió Urbanística i Servicis Públics, Fernando Pascual, acompanyat per tècnics que han sigut els encarregats d’aportar els resultats enregistrats a la nostra ciutat dels servies que han estat provant-se de manera pilot.

L’objectiu principal és que l’Administració deu ser més propera al ciutadà, i açò passa per fer ús de les noves tecnologies que en faciliten la tasca.

De totes les possibilitats de la plataforma Alzira posarà en marxa en un futur la sensorització en l’enllumenat elèctric, així com en els contenidors de plàstic, cartó i residus sòlids.

Fernando Pascual ha manifestat que “una ciutat com Alzira, amb un volum de residus important per la quantitat d’habitants, deu aprofitar-se dels avanços tecnològics, ja que al final deriven en una millora del servei oferit, per això no hem de deixar l’oportunitat que ens brinda la plataforma impulsada per la Diputació de València.

Per la seua banda, Inmaculada Onrubia, regidora de Modernització de l’Ajuntament d’Alzira, també ha valorat molt esta oportunitat de seguir donant passos endavant en la modernització i posada en servei d’eines que faciliten el dia a dia.

Comparteix

Icona de pantalla completa