Diari La Veu del País Valencià
La Falla Plaça La Malva guanya el primer premi a l’Ús del Valencià
La Falla Plaça La Malva guanya el primer premi a l’Ús del Valencià en els Monuments Fallers

El premi, organitzat pel Servei Alzireny de Promoció i Ús del Valencià (Serval) de la Regidoria de Cultura, ha tingut una molt bona resposta, ja que han participat 25 falles de les 35 que hi ha a Alzira

El jurat dels I Premis a l’Ús del Valencià en els Monuments Fallers ha determinat que el 1r Premi és per a la Falla Plaça La Malva, el 2n per a la Falla Plaça Major i el 3r per a la Falla Camí Nou. El jurat està compost per l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, la regidora de Cultura, Aida Ginestar, el regidor d’Educació, José Grau, Maria Pons, representant de la Junta Local Fallera, i Jordi Giménez, tècnic lingüístic de l’Ajuntament.

El jurat, tenint en compte que la totalitat de falles participants usen en general un valencià ric i genuí, valoren per damunt de totes La Plaça La Malva, que sempre està al capdavant en els premis als quals opta, tant localment com en els premis que convoca la Conselleria. Per al segon i tercer lloc hi ha hagut dubtes entre el jurat perquè tant els textos dels cartells de Plaça Major com de Camí Nou assolixen una gran creativitat en l’ús del llenguatge, a més d’unes sàtires molt incisives i originals.

L’entrega de premis tindrà lloc este pròxim divendres a les 18 hores en l’Ajuntament.

El guanyador rebrà un premi per la quantitat de 700 euros, el segon, 200 euros, i el tercer, 100 euros, a més d’un banderí per a cada un.

L’alcalde, Diego Gómez, i la regidora de Cultura, Aida Ginestar i Pura Santacreu han valorat d’una manera molt positiva el que en esta primera edició, han participat 25 falles de les 35 que hi ha a Alzira. Això demostra la implicació de les comissions en la millora de la utilització del valencià. Des de l’Ajuntament apostem per este concurs i la intenció és que se consolide en el temps.

El criteris de valoració que s’han tingut en compte per a decidir els guanyadors han sigut la correcció lingüística i la quantitat de textos, de 0 a 10 punts; la qualitat dels textos, de 0 a 5 punts; l’ús de l’enginy i la sàtira, de 0 a 5 punts, i la coherència de continguts, de 0 a 5 punts.

Comparteix

Icona de pantalla completa