Diari La Veu del País Valencià
Císcar anuncia que abans que acabe l’any la Ribera tindrà aigua potable
EFE / València

El vicepresident del Consell i conseller de Presidència i Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua, José Císcar, ha assegurat que “l’arribada d’aigua potable i de qualitat a la Ribera serà una realitat a final d’any”, segons informa la Conselleria en un comunicat.

José Císcar ha realitzat aquestes declaracions després de visitar l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP) de la Ribera i comprovar in situ l’inici de les proves electromecàniques d’aquesta instal·lació.

Així, abans que acabe l’any, la planta potabilitzadora construïda per la Generalitat donarà servei a la zona denominada Ribera II, que inclou els municipis d’Alzira, Carcaixent, Corbera, Cullera, Favara i Llaurí, ha indicat.

A més, ha afegit que el pròxim any el Consell preveu reprendre les obres de canalització de la zona Ribera III, formada pels municipis d’Algemesí, Sueca, Polinyà de Xùquer, Albalat de la Ribera, Benicull, Fortaleny i Riola, per a estar en condicions de subministrar aigua al llarg del primer semestre de 2015.

En aqueix sentit, el conseller ha destacat que amb l’engegada de la potabilitzadora “es posarà punt i final al problema hídric que pateixen alguns municipis de la Ribera, un objectiu aconseguit únicament per l’impuls polític i l’esforç inversor de la Generalitat”.

La construcció de totes aquestes infraestructures suposa una inversió global per part de la Generalitat de vora 60 milions d’euros que beneficiaran a més de 350.000 ciutadans amb residència fixa i estacional, segons ha informat la Conselleria.

El vicepresident, que també s’ha reunit a Cullera amb les organitzacions pesqueres, Federacions provincials i Confraries del País Valencià, ha anunciat que la Generalitat, a través de la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi ambient, reduirà el pròxim any un 50% la taxa per la utilització de les infraestructures portuàries de titularitat econòmica.

Segons Císcar, aquesta reducció “suposarà una notable reducció de costos per al conjunt del sector”.

Comparteix

Icona de pantalla completa