Diari La Veu del País Valencià
Puig: “Quan hi haja un govern progressista hi haurà un nou Canal 9”
RedactaVeu / València

El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha recordat que “l’any 84 tots els grups parlamentaris van coincidir que era fonamental per al nostre poble una RTVV pública i valenciana, va ser una llei d’acord i de consens que va cercar el govern socialista”, per açò, ha lamentat que ara “Fabra, Rajoy i Montoro decidisquen de manera unilateral tancar Canal 9, no és possible que un grup a la deriva vulga fer terra cremada i trencar tots els ponts amb la societat, volen desfer el país, una cosa que és de tots”.

Així, Puig ha recordat que “només s’han tancat dues televisions públiques a Europa la grega i la valenciana” el que significa, segons ha apuntat, que “Fabra no ens ha portat al model de Florida i Califòrnia sinó que vol que siguem Grècia”. Davant açò, ha advertit que “quan hi haja un govern progressista hi haurà un nou Canal 9 i serà molt més prompte del que creu Fabra”.

D’aquesta manera ha mostrat el dirigent socialista la “profunda tristesa” que produeix la “voladura incontrolada de l’autonomia” perquè Canal 9 “representava el símbol del desig d’autogovern, amb una llengua pròpia normalitzada, amb un espai informatiu propi”. Per a Puig, és “terrible” que el PP “tinga tanta pressa i faça un butlletí extraordinari per a tancar Canal 9 quan, en canvi, no tenen tanta pressa per a problemes fonamentals com l’ocupació o l’exclusió social”. Per açò, ha criticat que “el que li preocupa és dinamitar el projecte d’autonomia dels valencians”.

Finalment, el dirigent socialista ha assenyalat que “si finalment tanquen Canal 9 els valencians han de prendre mesures” perquè, segons ha recordat, “el PP va guanyar unes eleccions sense dir que anaven a tancar RTVV, si incompleixen el seu programa electoral el que han de fer és que els valencians decidisquen”. Davant açò, ha indicat que “arribat aquest moment” ha demanat un “poc de dignitat” i que es convoquen eleccions perquè els valencians decidisquen el seu futur”.

Destaca el treball perquè el valencià siga una llengua més viva

D’altra banda, Puig també ha volgut destacar “el treball de tots aquells que han fet possible durant aquests anys que el valencià siga una llengua més viva, l’esforç dels treballadors en moments de grans dificultat”. No obstant açò, ha reiterat el rebuig al “model actual i de la gestió de RTVV que no té res a veure amb el tancament de Canal 9”. Per a Puig, ha sigut “miserable” el tracte que se’ls ha donat als treballadors perquè “si volien tancar-la podien haver-ho fet fa temps, però cal tenir valor i coratge i ser mínimament persones i han demostrat que han actuat amb inhumanitat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa