Diari La Veu del País Valencià
RTVV continua amb les emissions a l’espera de l’apagada definitiva
ACN / València

Aquest full de ruta passa per cessar les emissions abans de l’aprovació de l’ERO d’extinció dels contractes dels més de 1.660 treballadors, escenari que permetria evitar que els treballadors dugueren a terme una programació incòmoda per al Govern valencià, o bé esperar a la negociació i aprovació d’aquest ERO, que es pot produir en un termini superior a un mes, segons han explicat fonts del comité d’empresa.

Una apagada abans de l’aprovació de l’ERO d’extinció podria comportar conseqüències jurídiques per a la Generalitat, segons les mateixes fonts, amb possibles demandes dels treballadors per vulneració de drets fonamentals.

La inexistència de jurisprudència sobre el tancament d’una televisió pública a l’Estat espanyol fa que el cessament de les emissions siga ara mateix una incògnita.

L’escenari de l’apagada posterior a l’aprovació de l’ERO d’extinció podria comportar que les emissions duraren almenys un mes, que és el que dura el període de consultes amb els representants dels treballadors. Els treballadors ja han anunciat que les negociacions sobre l’ERO d’extinció serà llarg.

El comité reivindica que els treballadors tenen dret a la màxima indemnització. Segons la Llei 4/2013 de 27 de novembre, el govern valencià s’ha de reunir i constituït en junta general d’accionistes ha de dissoldre i extingir RTVV. Aquesta reunió es podria produir aquest divendres, coincidint amb la reunió setmanal del ple del Consell.

En l’acord de dissolució, el govern de Fabra ha de nomenar una comissió de liquidació composta per tres membres que duran a terme les actuacions legalment i estatutàriament establertes. El Govern valencià també està facultat per cessar els membres del consell d’administració de RTVV, segons la normativa.

Com a conseqüència de la supressió de la prestació dels serveis de ràdio i televisió i el corresponent cessament de les emissions en ambdós mitjans, es produirà l’extinció dels contractes de treball que afecten la totalitat de la plantilla de l’empresa.

Radiotelevisió Valenciana assumirà les conseqüències econòmiques resultants del procés de dissolució i liquidació amb càrrec a la consignació pressupostària que es preveurà en la Llei de pressuposts de la Generalitat per a l’exercici 2014. La Generalitat respondrà de les conseqüències econòmiques derivades de la sentència del TSJ valencià.

La nova normativa aprovada dimecres deroga la Llei 3/2012, de 20 de juliol, d’Estatut de Radiotelevisió Valenciana, i qualsevol disposició de rang igual o inferior que s’opose a allò que s’estableix en aquesta llei.

Comparteix

Icona de pantalla completa