Diari La Veu del País Valencià
Estudiants posen en marxa una plataforma d’empreses per a ‘plantar cara’ a la crisi
Europa Press / València

Es tracta d’un projecte de joves i per a joves -els seus impulsors tenen edats compreses entre els 20 i els 26 anys- que volen ‘trencar les barreres’ amb les quals la gent amb talent i ganes sol trobar a l’hora de posar en marxa un negoci.

Per això, ‘Tu Business Lab’, www.tubusinesslab.com, posa en contacte persones amb diferents perfils i habilitats amb la finalitat de configurar un equip capaç d’emprendre una aventura empresarial.

“Pot haver dos vies: quan algú ve amb una bona idea, li proporcionem un espai, un equip adequat i la figura d’un mentor; també pot donar-se el cas d’algú que no aporte una idea, sinó que puga ajudar amb una habilitat determinada en màrqueting, comunicació o disseny”, ha explicat Alejandro Diz, un dels fundadors de la incubadora i responsable de relacions externes, que ha afegit que es tracta “d’unir fortaleses per a cobrir les possibles debilitats”.

La plataforma ha donat ja els seus primers fruits, com ‘Box4beach’, un sistema de taquilles a la platja provat ja a Eivissa l’estiu passat. A més, pròximament els joves valencians impulsaran nous negocis, tant en línia com físics, ha avançat Diz.

Suports

En sols dos mesos en actiu, la plataforma ha aconseguit reunir el suport de la Facultat d’Economia de la UV -que actua com a patrocinador-, però també d’entitats privades, com Banc Mediolanum, Navarro Consultors, Càtedra Bancaixa de Joves Emprenedors.

Alhora, i en col·laboració amb l’espai de ‘coworking’ Workether han celebrat una sèrie de conferències sobre emprenedoria que han comptat amb l’apadrinament del director de comunicació del Grup Ubesol, David Sánchez. També el guru del màrqueting Fernando Giner va integrar al ‘Tu Business Lab’ en el seu cicle 13 històries reals celebrada en la Fundació Bancaixa de València dins del conegut com a Dimarts Emprenedor.

Tu Business Lab “va nàixer per a buscar solucions als problemes amb els quals ens topem en el nostre primer projecte: la necessitat de tenir un equip complementari i transversal, la falta d’un espai físic per a desenvolupar-lo, i la figura d’un mentor que guie els nostres passos, quin millor lloc per a llançar la teua idea?”, es pregunta Diz, que apunta que aquest tipus d’incubadores estan ja desenvolupades en diversos països europeus.

Comparteix

Icona de pantalla completa