Diari La Veu del País Valencià
El PP rebutja una comissió d’investigació sobre la gestió de RTVV
ACN / València

El diputat popular César Sánchez ha considerat que obrir comissions d’investigació sobre la gestió econòmica i política, així com les denúncies per manipulació “no és necessària ni oportuna”. Sánchez ha defensat de nou el tancament de RTVV per prioritzar les polítiques socials, “després, si es pot, tindrem televisió”, ha dit. 


Durant la seua intervenció, Josep Moreno (PSPV) ha recriminat al PP que, per aprovar aquestes comissions, facen servir els mateixos arguments que van utilitzar en el seu dia per tirar endavant les de la CAM i les caixes.

El diputat socialista ha mostrat nombrosos exemples del que ha considerat el saqueig de la RTVV.

“Vostés van gastar 11 MEUR en la visita del Sant Pare, mentre altres televisions autonòmiques ho van fer per 800.000 euros; gastar en tres programes d’una hora cadascun de 800.000 euros en tres documentals d’extrema dreta del qual només es van atrevir a emetre un una hora, van pagar a un locutor 125.000 euros per retransmetre la Fórmula 1 mentre altres cobraven un sou que no arribava als 2.000 euros, li van pagar 3.000 euros per programes al senyor Mariñas, 6.000 euros per entrevista al senyor Dávila…”, ha dit.

Pel que fa a la manipulació, Moreno ha recordat que la directora de la RTVV , Rosa Vidal, ha denunciat en diversos mitjans de comunicació que va patir pressions per modificar els continguts.

Així, també s’ha referit als empresaris de l’audiovisual que van denunciar que se’ls condicionaven fins i tot els continguts dels seus productes. 



En aquest sentit, el diputat socialista ha enumerat diversos casos de denúncies de treballadors de l’ens que han assegurat rebre pressions com ara, “per part de Cotino per prohibir informar sobre la dependència, de la senyora Romeral per prohibir informar sobre l’accident de metro. Van prohibir informar sobre el xec bebé de Zapatero o emetre pancartes contra Rajoy “, ha denunciat Josep Moreno.

Comparteix

Icona de pantalla completa