09.00 Paco ’Telefunken’, heroi, es nega a tallar el cable de Canal 9

El tècnic reclamat per a informar sobre el tall d'emissió desisteix i se’n va
30 novembre 2013 01:00h
RedactaVeu / València

En declaracions a Genar Martí ha dit que se’n va a casa “perquè no vull que es tanque Canal 9. La meua consciència em diu que no puc fer-ho. Jo he vingut a fer un informe. Pep (el seu nebot) i jo marxem cap a casa”.

Paco ja és un heroi dels treballadors de Canal 9 que l’han acomiadat amb una gran ovació.

"Treballe en l'electrònica, però no estem per a aquestes coses", segons ha explicat ell mateix en directe entre els aplaudiments i crits dels seus companys. Paco, que es dedica a reparar televisions, conegut pel sobrenom de ‘Telefunken’ ha esperat l'ordre judicial per al tall des de primeres hores de la matinada al costat del seu nebot Pep en la sala d'espera d’actuants, acompanyats d'un policia.

"He vingut a fer un informe sobre el que caldria fer per a tallar les emissions, però he decidit tornar a casa veient el caire que pren tot açò", ha assegurat aquest tècnic, que no ha informat sobre qui l’havia telefonat ni sobre terceres persones que es podrien fer càrrec del tall del senyal de televisió.

Aquest tècnic ha accedit al centre de producció de programes al costat dels liquidadors designats ahir pel Govern valencià de matinada, però els treballadors els han impedit l'accés a la sala de control de la televisió des d'on es pot desconnectar el senyal.
 

Posteriorment, els treballadors han format un cordó i han impedit també l'accés a la sala als agents de la policia.

A l'espera que arribara l'ordre judicial per a tallar les emissions, durant tota la matinada RTVV ha estat narrant el seu tancament i ha mantingut tertúlies amb representants de l'oposició, ja que segons han explicat cap representant del PP ha volgut acudir.

La ràdio autonòmica segueix emetent en internet, amb el mateix senyal d'àudio de l'estudi central de la televisió autonòmica.
 
next