Diari La Veu del País Valencià
12:11 La Policia entra a Canal 9

EFE / RedactaVeu / València.

La Policia, acompanyada pels liquidadors nomenats pel Consell, ha desallotjat per ordre judicial de les instal·lacions de RTVV a Burjassot els treballadors, que durant tota la nit han emés una programació especial davant l’imminent fos a negre de les emissions.

El Jutjat d’Instrucció número 1 de Paterna ha ordenat el desallotjament “immediat” de les instal·lacions de RTVV a Burjassot que si no es produeix de forma voluntària serà “per la força policial”, segons informa el Tribunal Superior de Justícia valencià.

Els periodistes que es mantenen parapetats en la seu de Radiotelevisió Valenciana han escridassat “No teniu vergonya!”, “Fabra dimissió!” i “Lladres!” davant la presència de policies nacionals i els liquidadors que procedien al desallotjament i tancament de l’emissió.

Nou ha emet en directe tot el procés, que ha permés veure l’arribada policial i la resistència, ara com ara sense incidents, dels treballadors, molts dels quals estan al plató principal.

La policia custòdia ja la sala de control d’emissions.

Alguns treballadors de Radiotelevisió Valenciana han començat a abandonar de forma voluntària el centre de producció de programes de Burjassot on romanien des d’aproximadament la mitjanit, després de conéixer la decisió judicial que ordena el desallotjament.

A l’exterior de l’edifici es troben uns 200 empleats de l’ens públic, que s’han dividit entre les tres portes d’accés: la principal, la d’emergència i la de l’aparcament.

Els qui han abandonat l’edifici asseguren que encara no s’ha rebut notificació judicial alguna, de manera que s’han assabentat de l’ordre de desallotjament per la premsa i les xarxes socials.

“No serem nosaltres els qui incomplim la legalitat”, asseguren alguns d’aquests treballadors, mentre els qui estan a l’interior del centre de producció i emetent en directe un programa especial asseguren que practicaran la “resistència pacífica”.

Comparteix

Icona de pantalla completa