Diari La Veu del País Valencià
“El primer dia de la nova televisió valenciana
EFE / València

Els treballadors de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) i els polítics que han passat la nit en un programa en directe s’han acomiadat dels espectadors entre llàgrimes, aplaudiments i crits de “Fabra dimissió” i han assegurat que el tancament és el principi de “la nova televisió valenciana”.

Amb un estudi abarrotat i una taula presidida per un cartell amb el lema “RTVV no és tanca”, representants dels grups de l’oposició han recriminat al Consell que haja “fugit” a Ibi on hui celebra la reunió del ple. Han demanat eleccions anticipades i han assegurat que RTVV “tornarà”.

Els presentadors han donat pas als diputats, que han anat acomiadant-se dels teleespectadors i argumentant la necessitat d’una televisió pública valenciana, i hi havia companys que explicaven la seua experiència a la casa i s’acomiadaven entre llàgrimes.

“No teniu vergonya”, “lladres” i “açò és un colp d’estat” han sigut els crits que proferien els treballadors quan els liquidadors acompanyats d’una trentena d’agents de la policia han accedit a la sala de control per a executar l’ordre de tancament de les emissions.

Els treballadors han gravat amb els seus mòbils tot el procés i un periodista li ha preguntat al liquidador què opinava de la situació, i aquest ha dit que no tenia res a dir.

Després de tota la nit en directe, Radiotelevisió Valenciana ha mostrat la crònica del seu propi tancament, mentre a l’estudi treballadors i diputats no podien contenir la ràbia i les llàgrimes acumulades.

Prèviament, a l’estudi, periodistes veteranes com María Josep Poquet, Xelo Miralles, Pilar Algarra i Clara Castelló han pres la paraula per a denunciar el “nazisme” que, al seu judici, han viscut a la casa i defensar “la televisió plural dels últims quinze dies” i augurar que “ha acabat una etapa negra i és el primer dia de la nova televisió valenciana”.

Al costat d’ells hi havien quasi un centenar de treballadors que acompanyaven els presentadors a l’estudi, estaven els diputats socialistes Josep Moreno i Juan Soto, els de Compromís, Enric Morera, Mónica Oltra i Mireia Mollà, i els d’EU Marga Sanz, Ignacio Blanco i Esther López.

Els presentadors informaven de les novetats que s’anaven produint i de com es formaven concentracions espontànies de ciutadans als afores de les instal·lacions del centre de Burjassot i de les seus de les altres capitals, i també han donat pas als companys de la Forta a Madrid.

Comparteix

Icona de pantalla completa