Diari La Veu del País Valencià
Manifestació dissabte 30 per a reclamar eleccions anticipades
Europa Press / RedactaVeu / València.

El Comité d’Empresa de Radiotelevisió Valenciana (RTVV), partits polítics, sindicats i diverses entitats representatives de la societat civil han convocat per a aquest dissabte a les 18 hores a València i a les 18.30 hores a Alacant sengles manifestacions per a expressar la repulsa a la decisió del Consell de tancar la televisió i la ràdio públiques i reclamar la celebració d’eleccions anticipades.

“Després del tancament efectiu de RTVV, forçat i en contra de la societat valenciana, el Comité d’Empresa de RTVV i tots els sindicats que formen part, els partits polítics de l’oposició, sindicats, associacions, entitats culturals i esportives, convoquem una manifestació aquest dissabte, 30 de novembre, a les 18 hores, a la plaça de Sant Agustí de València i a les 18.30 hores des de l’Avinguda Aguilera (davant de RTVV) a Alacant, per a mostrar la nostra repulsa davant una decisió unilateral, apressada i hostil a la cultura, la llengua i els signes d’identitat de tots els valencians”, expliquen promotors de la iniciativa.

L’objectiu de la manifestació és, segons detalla un comunicat difós per STEPV, “exigir de manera immediata la depuració de responsabilitats al Govern valencià, la dimissió del president de la Generalitat, Alberto Fabra, i la convocatòria d’eleccions anticipades”.

La societat valenciana, adverteixen, “no es pot quedar passiva davant d’una pèssima gestió que ha causat l’acomiadament de vora 1.700 treballadors i treballadores. Els valencians no ens quedarem sense una radiotelevisió pròpia, pública, de qualitat i en valencià. RTVV no es tanca, RTVV tornarà”, asseveren.

El passat 9 de novembre a la capital del Túria ja es va viure una multitudinària manifestació per a mostrar el rebuig de la societat civil a la liquidació de RTVV.

Escola Valenciana a la manifestació

“Un colp d’estat mediàtic, aquest és el resum dels esdeveniment que s’han succeït des d’ahir a mitjanit. A la llibertat d’expressió del poble valencià en una televisió i una ràdio públiques, que adoptaren un nou model de pluralitat i que ens pogueren representar a tots cal sumar una pèrdua immensa, la pèrdua d’un dels pilars fonamentals per a la normalització del nostre màxim tret d’identitat, el valencià”, ha declarat hui davant les portes tancades de Canal 9 Vicent Moreno, president d’Escola Valenciana.

L’entitat cívica anima tota la ciutadania valenciana a eixir als carrers dissabte 30 de novembre per mostrar el rebuig al tancament de RTVV.

Des d’Escola Valenciana es vol deixar patent que l’actual govern de la Generalitat Valenciana ha executat greus retallades als fonaments bàsics de tota societat civilitzada: l’educació, la sanitat i els mitjans de comunicació públics: “El tancament de RTVV és injustificable i és una vergonya intentar sostenir l’argument que han acabat amb els nostres mitjans de comunicació públics per salvar escoles i hospitals”, ha comentat Vicent Moreno.

L’entitat cívica valora que ha arribat l’hora de fer un exercici de democràcia i exigeix al Govern valencià que deixe parlar el poble i que els valencians i les valencianes puguem decidir el més aviat possible qui volem que ens represente: “Nosaltres, el poble, som la democràcia, ells exerciten el poder propi d’altres règims”, ha conclòs el president d’Escola Valenciana.

Comparteix

Icona de pantalla completa