Diari La Veu del País Valencià
Xàtiva – Exposició ‘Al Tall, 35 anys de música mediterrània des del País Valencià’
35 ANYS DE MÚSICA MEDITERRÀNIA DES DEL PAÍS VALENCIÀ

La Casa de Cultura inaugura demà una exposició que repassa la trajectòria del grup valencià Al Tall

L’exposició “Al Tall, 35 anys de música mediterrània des del País Valencià” s’inaugura a la Casa de Cultura de Xàtiva. L’exposició, que presenta la Universitat Politècnica de València, celebra els 35 anys del grup i fa un recorregut històric per l’obra del grup valencià. Es tracta d’una mostra itinerant conformada per 24 panells informatius que expliquen la manera de fer música d’Al Tall, amb una contextualització històrica, acompanyada d’il·lustracions i fotografies.

A més a més, a l’exposició es podrà veure un documental anomenat “Sempre Al Tall”, dirigit per Josep Pitarch i editat per la Universitat de València. El documental és un biopic que relata la gira de comiat dels escenaris de l’històric grup. En ell poden veure’s els últims assajos, trobades, concerts i homenatges al grup Al Tall. Presenta de primera mà les reaccions i repercussions que va comportar l’anunci de la seua retirada i planteja el futur de la música valenciana després de la seua desaparició com a formació en actiu.

Al Tall ha sigut capdavanter en l’aprofitament de la música tradicional valenciana per a fer música actual, vàlida per al present i punt de partida per a noves músiques, com demostren ja els diversos grups de músics –valencians i d’arreu de la Mediterrània– que segueixen el camí que ells han obert.

Aquesta exposició, que ara presenta la UPV –gràcies a l’Àrea de Promoció i Normalització Lingüística, del Vicerectorat de Cultura, Comunicació i Imatge Institucional–, va ser elaborada per la Universitat d’Alacant i Al Tall, amb la col·laboració de Soledad Desfilis, l’escriptor Víctor Mansanet, el pintor Manuel Boix (que ha il·lustrat molts dels seus discos) i la discogràfica PICAP.

Comparteix

Icona de pantalla completa