Diari La Veu del País Valencià
Marxa pels drets de les persones amb discapacitat
RedactaVeu / València

El CERMI CV es dirigeix a tota la societat civil i a tots i totes les persones amb discapacitat i les seues famílies d’aquesta Comunitat perquè assistisquen aquest diumenge a la manifestació pacífica en defensa dels drets de les persones amb discapacitat que se celebrarà en quasi totes les autonomies a les 11.30 hores amb motiu de la setmana de les persones amb discapacitat.

El lema de la manifestació és ‘SOS Discapacitat. Drets, inclusió i benestar fora de perill. I ací encara més’. El recorregut degudament autoritzat per la Delegació del Govern, encara que amb alguna observació de rigor, és el següent: concentració a les 11 hores a la Plaça del Temple, a les 11.30 hores eixida fins a la Plaça de la Mare de Déu, que amb el nom emblemàtic, ‘dels desemparats’, “evoca l’escena valenciana del pare Gilabert Jofré defensant un foll apedregat per uns transeünts, és a dir una persona amb discapacitat intel·lectual o malaltia mental”, expliquen els organitzadors. “Nosaltres també volem amb aquesta manifestació fer una crida a la societat civil perquè les persones amb qualsevol tipus de discapacitat no perden els drets reconeguts amb la Convenció de l’ONU i dels quals no han arribat a gaudir plenament mai”.

“Nosaltres lamentem alguns gestos insolidaris de la màquina burocràtica de l’Ajuntament, o potser dels superiors, com impedir la instal·lació en el recorregut, de serveis com banys adaptats per a les persones amb discapacitat, que també tenen dret a manifestar-se pacífica i democràticament. Esperem que no falteu”.

El Comitè de Representants de Persones amb Discapacitat valencians (CERMI CV) és la màxima plataforma de representació, defensa i acció social de les diferents discapacitats, en total al País Valencià representa a més del 95% de les més de 400.000 persones amb discapacitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa