Diari La Veu del País Valencià
El tancament de RTVV és un “cop d’estat als valencians i a la nostra llengua”
RedactaVeu / València

Manifest de la FOLC:

Després de 24 anys, el govern del PP valencià tanca les emissions de l’únic mitja de comunicació en la nostra llengua al País Valencià. Una radio i una televisió el model del qual, ha tingut una trajectòria partidista amb una programació marcada per la intervenció política del PP. Però desmantellar i tancar RTVV és intolerable, és un autèntic cop d’estat comunicatiu a la societat valenciana i molt en concret a la nostra llengua i a la nostra cultura que ens identifica com a poble. Perdre la RTVV suposa tallar el futur del valencià i deixar orfes a les futures generacions de valencians i valencianes del seu tret d’identitat més valuós. Però això no li importa res al president Fabra que parla normalment en castellà.

Sense dubtes, la societat valenciana té el dret bàsic de comptar amb uns mitjans de comunicació públics, de qualitat, plurals, lliures i en valencià. I encara que aquestes premisses no s’acomplien en la seua totalitat, el model està per explotar, està per desenvolupar. El que no pot fer la Generalitat Valenciana és trencar definitivament amb el valencià i no pot atemptar directament al basament de normalitat, (després de l’escola) de la nostra llengua i no pot passar-se per baix cama la democràcia participativa i la llibertat d’expressió.

Aquesta decisió arbitrària, partidista i colpista és la forma de celebrar el 30 aniversari de la LUEV (Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià, aprovada en nov. 1983), per part del govern valencià. A partir d’ara ens quedem sense mitjans de comunicació en valencià, amb un sector audiovisual valencià desfet, sense empreses de doblatge, actors, actrius, etc. que han treballat i haurien de seguir treballant en la nostra llengua. No podrem assumir la veu del poble. Ara cal preguntar-nos perquè ha succeït tot això i demanar responsabilitats i dimissions. Estaria bé que aquest cop d’estat radio-televisiu, tinguera una resposta civil que puga proporcionar una nova oportunitat per a la RTVV. Des de la FOLC animem la societat valenciana a solidaritzar-se amb els treballadors i treballadores de RTVV i a mostrar la seua indignació pel seu definitiu tancament i el seu suport a les convocatòries de rebuig i a demanar de veritat una RTVV pública, de qualitat i en valencià.

El País Valencià no pot consentir aquest cop d’estat mediàtic, que vol deixar als valencians i valencianes que estimen la nostra llengua que ens identifica com a poble, sense alenar. La nostra solidaritat i sempre al vostre costat per defensar la dignitat del País Valencià.

Elisenda Romeu, presidenta de la FOLC

Comparteix

Icona de pantalla completa