Diari La Veu del País Valencià
Cerdà: ‘Fabra ha perpetrat un colp d’Estat contra dels valencians
RedactaVeu / València.

El President d’Esquerra Republicana del País Valencià, Agustí Cerdà, ha condemnat aquesta vesprada el tancament de les emissions de radiotelevisió valenciana després de l’ordre de cessament emessa pel Consell presidit per Alberto Fabra. Una vegada dijous per la nit es va publicar al DOGV l’ordre, es van interrompre les emissions de Nou Ràdio, aquest matí a les 12:19h les emissions de Canal 9 i finalment aquesta vesprada les emissions de Sí ràdio així com la caiguda de la web.

Per a Cerdà: “estem davant un colp d’Estat en tota regla a mans d’Alberto Fabra que ha segrestat el dret dels valencians i les valencianes a una informació plural, de qualitat i en valencià, amb nocturnitat, covardia i blindat per la presència policial. La virulència del tall de les emissions de canal 9 ha estat tal que s’ha fet amb un tall provocat de subministrament elèctric que podria haver malmés fins i tot les instal·lacions tècniques i el patrimoni documental allotjat al Centre de Producció de Programes de RTVV a Burjassot”.

Per al dirigent republicà “aquest govern usa la majoria absoluta a mode de dictadura i no dubta en atacar frontalment els drets els treballadors de RTVV notificant-los per correu electrònic i a les tres de la matinada que no podran tornar al seu lloc de feina tot i seguir cobrant a càrrec dels diners dels valencianes, així com en deixar als valencians i les valencianes sense cap mitjà de comunicació en llengua pròpia, dedicada al servei públic, la difusió del valencià i la vertebració territorial del País Valencià”.

Per tot plegat, el dirigent republicà ha fet una crida a tots els valencians i les valencianes a participar a les manifestacions convocades demà dissabte a les 18h a la Plaça Sant Agustí de València i a les 18:30 a l’Avinguda Aguilera a Alacant. Finalment, Cerdà ha exigit la dimissió d’Alberto Fabra i la resta del Consell i la convocatòria d’eleccions anticipades.

Comparteix

Icona de pantalla completa