Diari La Veu del País Valencià
15 usuaris dels serveis de Benestar Social de Xàtiva treballaran sis mesos
L’AJUNTAMENT DÓNA FEINA A 15 USUARIS DE BENESTAR SOCIAL DINS DEL PROGRAMA DE POLÍTIQUES INCLUSIVES

L’objectiu del programa és facilitar la integració dels beneficiaris en el món laboral

15 usuaris dels serveis de Benestar Social de Xàtiva treballaran sis mesos en distints departaments municipals gràcies a la posada en marxa de la segona fase del Programa de Polítiques Inclusives que arranca demà. L’Ajuntament destinarà 90.000 euros a aquest programa, l’objectiu general del qual és facilitar la integració dels seus beneficiaris en el món laboral, oferint-los un treball com a element estructurant de la vida, de la integració i del conjunt de relacions socials. Les persones beneficiàries han estat seleccionades per l’equip social base de l’Ajuntament entre els usuaris que compleixen una sèrie de requisits explicitats al programa.

La regidora de Benestar Social, Xelo Angulo, ha explicat que “açò és una demostració més de que nosaltres rescatem persones. Després de que l’equip social base avaluara els resultats de la primera fase, s’ha decidit continuar amb el Programa de Polítiques Inclusives, ja que les persones han aconseguit normalitzar el seu estil de vida. Alguns qui estaven en risc de desnonament, ho han evitat perquè han pogut fer front al pagament de lloguers. Altres qui tenien problemes d’absentisme escolar amb els seus fills han aconseguit escolaritzar-los gràcies al seguiment de l’equip social. En definitiva, els resultats de la primera fase han estat molt positius i esperem que també ho siguen en la segona”.

Les persones contractades reforçaran alguns serveis municipals. Treballaran 25 hores a la setmana, entre dilluns i diumenge, durant sis mesos. Per exemple, gràcies a aquesta intervenció, el convent de Sant Domènec podrà estarà obert al públic i per a visites turístiques, de dilluns a divendres, de 9’30 a 14’30 h. El jardí del Palasiet s’obrirà de dimarts a divendres, de 16 a 19h; dissabtes, de 10 a 14h i de 16 a 19h i diumenges d’11 a 14h i de 16 a 19h.

Un servei municipal que es veurà especialment reforçat pels nous treballadors serà el servei d’assistència domiciliària, amb tres de les quinze persones incorporades. Altres instal·lacions municipals on aniran destinats els beneficiaris del Programa de Polítiques Inclusives són el convent de Sant Agustí, el Centre Cultural Xàtiva, la Casa de la Joventut, el castell, la brigada de serveis urbans o la mateixa Casa de la Ciutat.

Com s’ha dit, els beneficiaris han d’acomplir una sèrie de requisits, com la condició de ser usuaris de Benestar Social, ser aturat de llarga duració, amb risc o en situació d’exclusió social, estar empadronat a Xàtiva o que la seua unitat familiar no tinga cap tipus d’ingrés.

Per a poder supervisar el correcte funcionament del programa, s’establirà un pla de seguiment entre els beneficiaris i els serveis socials municipals. Amb aquest seguiment, s’avaluaran les tasques desenvolupades, la participació i implicació de l’usuari en el programa i aspectes relatius a l’assistència i puntualitat al lloc de treball.

Comparteix

Icona de pantalla completa