Diari La Veu del País Valencià
Comença el muntatge del betlem monumental a Xàtiva
COMENÇA EL MUNTATGE DEL BETLEM MONUMENTAL

Enguany l’atracció turística estarà oberta del 10 de desembre al 8 de gener.

La Brigada de parcs i jardins ja ha començat el muntatge del betlem monumental el qual es prolongarà durant les pròximes 5 setmanes. Hui dilluns s’ha tancat al pas de vianants el tram de l’Albereda entre Correus i l’Ajuntament i un dels carrils al trànsit.

Enguany esta instal·lació estarà oberta al públic des del 10 de desembre fins el 8 de gener. Per a la regidora de Parcs i Jardins, Pilar Gimeno (Compromís) “L’èxit de visitants de l’any passat ens demostra que el Betlem és un excel·lent reclam turístic i per tant ampliant els dies contribuïm a reactivar la campanya nadalenca del comerç local. Les dades ens demostren esta idea. L’any passat el consum es va incrementar en un 25%”.

Enguany, s’incorporaran noves donacions de veïns i veïnes del poble, com ara ferramentes antigues, i a més s’ampliarà la zona exterior amb mobiliari dels anys 30. D’aquesta manera es consolida el Betlem Monumental més gran d’Espanya amb 1350 metres quadrats. Per a Gimeno el més important és “recordar que més enllà del contingut religiós, és la seua vessant sostenible i respectuosa amb el medi ambient perquè està fet a partir de materials reciclats. És una demostració que tot es pot reutilitzar. D’altra banda, s’està treballant per ajustar encara més el cost fent contractes de subministrament que abaratisquen els preus dels materials necessaris”.

L’any passat es va batre el rècord de públic amb més de 115.000 visites, un 64% que el 2014. L’entrada al betlem monumental és gratuïta però la gent sol deixar donatius a les fonts que s’instal·len. Estos diners, com cada any, es destinaran a una ONG que escolliran, els jardiners. La regidora de Parcs i Jardins ha demanat disculpes per les molèsties que puga ocasionar el muntatge.

Comparteix

Icona de pantalla completa